Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - W końcu otworzyłam oczy i zaczynam walczyć - ostatni raz! POMOŻESZ? :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-20, 12:13   #7
edyta07
Zadomowienie

Dot.: W końcu otworzyłam oczy i zaczynam walczyć - ostatni raz! POMOŻESZ? :)

Powiem Ci tyle-ja zaczęłam gubić kilogramy dopiero jak na "diety" zaczęłam patrzeć jako na styl życia i sposób w jaki szanuję swoje zdrowie. Nigdy nie warzyłam tyle co Ty, nawet znacznie mniej, ale miałam podobnie-potrafiłam jeść wszystko co szło, aż do stanu, że było mi niedobrze, "zjadłam" emocje. Ciągle zdarzają mi się potknięcia, dni kiedy zjem całą czekoladę i przegryzę ją chipsami, ale zawsze potem staram się wrócić do zdrowszego odżywiania, bo nie jestem na diecie, to mój styl życia i już tak będzie zawsze.
Nie stosuję żadnej typowej "diety", po prostu czytam wiele o zdrowym odżywianiu, "eksperymentuję" na swoim organizmie (o jej, jak to brzmi) i wiem, ze np. lepiej czuję się gdy nie jest produktów z glutenem. Ostatnio wiele czytam o diecie niełączenia i też chcę spróbować jak organizm będzie reagował na nią.
Polecam zainteresować się dietetyką, zmienić podejście i na pewno Ci się uda! Trzymam kciuki, bo jesteś na etapie kiedy jeszcze coś możesz ze swoim zdrowiem zrobić sama, zanim będzie całkiem za późno.

udo:
60-58-54 cm

mój blog
edyta07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując