Konto usunięte
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ IX
Cytat:
Napisane przez mhm0808
potem jeszcze chwilę drążyłam temat z Panią konsultantką, okazało się, ż z koleżanką analizowały skład i w kosmetyku AA znalazły składnik proszku do prania... cokolwiek miałoby to znaczyć...
no mnie do ruskich nie bardzo ciągnie; ale koło mnie w aptece (przy pętli Szczęśliwice) jest też spory wybór.
mnie właśnie te olejki oczarowały, i maść nagietkowa
strasznie się napaliłam na tą pielęgnację i po głębokiej analizie kupiłam (w piątek czy w sobotę wrzucałam foto) w końcu balsam do rąk i ciała  i oczywiście będę go do twarzy używać
prawda, że niezły?
INCI: *Butyrospermum parkii (shea) butter,*Olea europaea(olive)oil, *Persea gratissima (avocado) oil, *Rosa canina(rosehip)fruit oil, *Sambucus nigra (elderflower)extract, *Glycerine, *Punica granatum(pomegranate) extract, *Symphytum officinalis (comfrey)extract, Tocopherol (vitamin E),*Citrus sinensis(orange oil),*Pelargonium graveolens (geranium oil),*Rosmarinus officinalis(rosemary) extract,*Helianthus annuus (sunflower)oil,*Boswellia carteri(frankincense oil), *Citrus aurantium(neroli oil), *Citral, *Citronellol,*D-limonene, Farnesol,*Gernaniol,*Lina lool(from essential oils)(podaję za stroną internetową)
|
No i jak wrażenia- próbowałaś już go? Mega pojemność, jak na krem do twarzy; mnie najbardziej ciekawi na początek zapach i konsystencja, bo nazwa sugeruje, że to raczej nie jest typowy "tłuścioch"
Cytat:
Napisane przez la songerie
Kuleczek jako takich szczerze nienawidze (rozsypywalam wszedzie). W sumie najbardziej chcialabym cos prasowanego ale mineraly nieprasowane tez obleca. Do Sephory odnioslam sie w kontekscie Meteorytow, a nie tym ze tam musze kupic. To w kwestii sprecyzowania mojej niejasnej wypowiedzi.
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------
Czarny Elfie! Czarne chmury nad nami. Wydaje mi sie, ze Lumiere Cosmetics umarly  Strona nie dziala, z fejsa znikli, na Twitterze ostatnie wpisy z wrzesnia... Co my teraz zrobimy? Chyba nadszedl dla mnie czas krecenia wlasnych mineralow
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
|
Ja, pisząc o Sephorze i Douglasie miałam na myśli raczej to, że nic mnie tam już nie kusi, a wręcz irytuje ta ignorancja konsultantek, bo, moim zdaniem, jak się już pracuje w takiej "świątyni urody", to składy kosmetyków nie powinny być dla nich wiedzą tajemną absolutnie niemożliwą do ogarnięcia
Edytowane przez 9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010
Czas edycji: 2014-01-20 o 13:47
|