Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - szkodliwość jedzenia z McDonald's/KFC itp.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-20, 13:28   #8
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

Dot.: szkodliwość jedzenia z McDonald's/KFC itp.

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

Błagam Cię.. Nie widziałaś nigdy zdjęcia burgera teraz i za 2 lata, jak wygląda? TAK SAMO. No nie, w ogóle nie ma w nim chemii.

Ja już dłuuugo nie jem nic w fast foodach.
Super burgera można zrobić sobie samemu:

- bułka grahamka
- mięso mielone (wołowina lub bardziej 'light' - indyk)
- sałata
- ser żółty
- ogórek
- pomidor
- cebula
- musztarda, ketchup, sól, pieprz

Mięso solę, pieprzę, wyrabiam z niego płaskie kotlety, smazę na minimalnej ilości tłuszczu.
Cebulę kroję, daję powiedzmy 2 łyżku ketchupu, 1 łyżkę musztardy miodowej.
Bułkę smaruję sosem, kładę pomidora, ogórka, sałatę, na to mięso, sos, znów warzywa, 1/2 plasterka sera żółtego, przykrywam drugą częścią bułki.

Podgrzewam w piekarniku aż się ser rozpuści. Pysznie, zdrowo i przynajmniej wiem, co jem.
wszystko ładnie pięknie, ale nie wmawiajmy nikomu, że taki domowy burger będzie taaaaki pyszny - bo nie będzie szczególnie w zwykłej bułce, fuj

i nie jestem jakoś specjalną fanką fast foodów, zdarza mi się zjeść w McDonaldzie jedynie podczas jakiś podróży, ale i tak jak dla mnie nie ma porównania, jeśli chodzi o smak cheesburgera a takiego zwykłego domowego burgera

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
Podobny syf jest w sklepach i to nawet z opisem składników, a ludzie kupują, jedzą i mniej lub lepiej się czują.

Osobiście ww fastfody omijam bo nie lubie rozklapcianych hamburgerów czy mega przesolonych frytek, ale nie powiem kebaba b. lubię i jadam na mieście.
a to swoją drogą

Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Czas edycji: 2014-01-20 o 13:27
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując