Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wrażenia z powrotu do Polski-dla byłych emigrantów
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-20, 20:58   #404
Serdelekk
Wtajemniczenie

Dot.: Wrazenia z powrotu do Polski-dla bylych emigrantow

Cytat:
Napisane przez OkoPani Pokaż wiadomość
jak już pisałam, za granica nie miałam pracy wiec ciężko mi powiedzieć. ale jak porównam nas (mnie i Tz) z naszymi znajomymi parami w It, to obecnie tam mało kto może sobie pozwolić na zycie na podobnym do naszego poziomie. podejrzewam ze w Uk jest na pewno lepiej jeśli chodzi o stosunek zarobkow do wydatków ale tu przynajmniej jestem u siebie, nikt mi nie wyrzuca ze jestem polka itd.

nie wiem jakie masz możliwości, ale nie chcialabys np. przeprowadzić się do większego miasta chociaż na rok dwa, żeby wlasnie znaleźć prace która Cie interesuje i ewentualnie później wrocic do Twojej miejscowości, już z CV i doświadczeniem w danym sektorze?

Prawdę mówiac doswiadczenie zawowode juz mam 5 lat pracowalam w logistyce, problem w tym, ze w rejonie gdzie mieszkam poprostu logistyki praktycznie nie ma, wiec jesli mialabym sie przeprowadzic to juz na stale, a tego nie chce. Dla mnie to by byla dopiero jakas ostatecznosc, ale dziekuje za pomysl Fajnie, ze Wam sie udalo tak wszystko osiagnac, to jest dla mnie pocieszajace i mam nadzieje, z emi tez sie uda. Dzis bylam na rozmowie o prace i ja dostalam, jutro ide na kolejna, zobacze jakie tam sa warunki i juz sie musze na cos zdecydowac. Praca tu jest, ale po prostu nie taka jaka moglabym miec. Trudno jest jak jest, ale za to jest wiele innych rzeczy , ktore mi rekompensuja to W Polsce ogolnie jest fajnie, cieszy mnie to ze jestesm Polka w Polsce ze moge sobie mowic po polsku o czym chce , nie czuje sie gorsza tylko na równi z innymi Dobrze mi tu

http://emigracjadoswiadczenia.blogspot.com/

http://ac46dikvuzbl8l0kvdzf07z6bw.ho...REEENERGYTESLA
Serdelekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując