Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Cytat:
Napisane przez paulina_radom
Witam
Nie wiem może to ta dzisiejsza pogoda ale ja tez się czuje masakrycznie głowa boli ciśnienie niskie 90/50 i za każdym razem jak się maleństwo poruszy to mnie strasznie pochwa boli jak to tłumaczyłam mamie jakby mnie tam ktoś ścisnoł spinaczem i przekręcił masakra..  a tyle nauki na jutro jeszcze przede mną padam na pysk
miłego wieczorku 
|
Jutro będzie lepiej. Dziewczyny pisały, że to ponoć najbardziej depresyjny dzień w roku
Cytat:
Napisane przez wewillrockyou
połaziłam dziś po lumpkach i kupiłam jedynie rampersy w takim komisie dziecięcym, a tak się nastawiłam na mega łowy  Pani w sklepie powiedziała, żebym tak wcześnie nie kupowała ubranek bo to pecha przynosi, ja jej na to, że to już prawie 8 miesiąc, więc nie tak wcześnie, a druga na to: "TO PANI JEST W CIĄŻY!?!?'' no bez jaj.. co prawda miałam zapiętą kurtkę, no ale jednak ten brzuch trochę z niej wystaje.. no i tak mało też nie przytyłam  ahh, zasługa niskiej wagi sprzed ciąży  aaaaa i kupiłam w biedrze 2 body po 5zł przecenione z 20  i widziałam matę edukacyjną z 99 na 60zł i tak się zastanawiam nad kupnem.. Wy macie maty edukacyjne? Macie zamiar kupić?
|
Ciebie pytają, czy jesteś w ciąży, mnie czy będę miała bliźnięta jakaś sprawiedliwość musi być
Mate mam. Kupiłam w biedronce za 99 zł, a teraz przeceniona na 69 i pluje sobie w brode, że nie poczekałam
Cytat:
Napisane przez koziemleko
Jutro mam wizytę więc zapytam. W ogóle półtora miesiąca nie miałam żadnej wizyty  mam milion pytań i tylko kilka minut w gabinecie 
|
To chyba przegięcie. W końcówce ciąży nie powinnaś mieć częstszych wizyt? Zapisz pytania na kartce i wymagaj długich obszernych odpowiedzi. Przedłuż wizytę, a co
Cytat:
Napisane przez margo80
jakbym moją Ewę słyszała, zawsze jak ma sprzątać, to nagle jest zmęczona, nie ma siły i wszystko ją boli 
|
Stały tekst dzieciaków Marcel tez jest zawsze zmęczony albo wzdycha że nie da rady sam posprzątać. Pytam go wtedy, jak dał rade sam nabałaganić skoro teraz nie ma siły na sprzatanie
Cytat:
Napisane przez margo80
zapomniałabym. obiecałam się pochwalić wyrobami szydełkowymi. pierwszy kwiatek, pierwszy misiek, którego Ewa kazała mi przerobić na miśkę i efekt po ubraniu jej (sukienkę robiłam z głowy, kwiatek i misiek są z gotowych wzorów)
|
piękna robota
Cytat:
Napisane przez Enia_
 widzę ze nie tylko ja mam dzis jakieś dziwne dolegliwości
tez boli mnie dziwnie kość łonowa
mała wierci sie okropnie,rozpycha na wszystkie możliwe strony swiata
poza tym gimnastykowalam sie dzis z goleniem pól godzint,poźniej depilowalam lydki a ginka odwołała wszystkie wizyty dzis ,wiec musze czekac do jutra 
|
No wredna baba, nie wie, jak trudno sie wyszykować na wizytę? przecież to gimnastyka wysokich lotów
Ja z racji wielkiego bębna myślałam, że nie dam rady wydepilować nóg, tym bardziej że depiluję całe po pachwiny, ale jakimś cudem się udało. Pewnie ostatni raz
Nie wiem tez od czego to zależy, ale są dni, kiedy jestem niezdarna jak wielki wieloryb, ciężko mi się pochylić, kucnąć, jęczę stękam nakładając skarpety, mąż mi buty musi zasuwać. A innego dnia jakby brzuch lżejszy i tak np. wczoraj bawiłam się z psem na śniegu, rzucałam mu śnieżki, kucałam, klękałam itd.
Obejrzałam właśnie odcinek Położnych, gdzie kobitka urodziła za jednym krótkim parciem stojąc. Akurat była sama na sali bo akcja jakoś nie postępowała i zostawili ją, by odpoczęła, nagle skurcz ją złapał, wezwała położną ale zanim ta zdążyła dobiec, zastała matkę stojącą z noworodkiem na rękach Ojciec dziecka był w szoku, wyszedł na chwilę, wrócił, a tu córa na świecie
|