Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013, cz.IV
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-20, 21:55   #1344
Madziuchna27
Zakorzenienie

Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, doczytałam Wasze rozmowy o asymetriach, rehabilitacjach itp i coś wam powiem na swoim przykładzie: moja Ola bardzo nie lubiła leżeć na brzuszku, od poczatku od razu był ryk, dopiero teraz jest trochę lepiej. Na tym szczepieniuw 12 tygodniu lekarka ją oglądała i stwierdziła, że Ola w wieku 3 miesięcy powinna trzymać głowę sztywno jak ją się podnosi za ręce do góry do siadu, a ona nie trzymała w ogóle, nawet nie próbowała. DOstaliśmy oczywiście skierowanie do neurologa, bo to poważny problem itp. Ponieważ mam straszne zamieszanie ostatnio i nie wiem w co ręce włożyć, to u neurologa znalazłam się dopiero 3 tygodnie później, mimo że pediatra kazała jak najszybciej. Ola dostała ćwiczenia - miałam ją podnosić do góry ale nie za ręce, tylko trzymając ją pod łopatkami, żeby ćwiczyć te mięśnie karku. 2 dni po rozpoczęciu ćwiczeń Ola zaczęła podnosić się całkiem sztywno do siadu i robi to bardzo chętnie. Na pewno nie jest to efekt ćwiczeń, bo po 2 dniach to niemożliwe, tylko po prostu przyszedł na nią czas. Teraz też się nie przekręca z pleców na brzuch i nie zamierzam się tym schizować. W końcu dziecko to nie maszyna
podnosić do siadu trzymając pod barki?

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Co do podnoszenia asymetri ja uwazam ze lepiej isc sprawdzic niz sobie w brode pluc ze sie czegos niezrobilo. Pamietajcie tez ze lekarzrozni w ciec cos co dla jednego bedzie do rehabilitacji dla drugiego bedzie norma co samo przejdzie. Cwiczenia nikomu niezaszkodza a moga ponoc. Mnie drazni takie cos jak ktos sam idzie z dzieckiem np na rehabilitacje a innym pisze zeby bagateluzowac ale mnie dzis duzo rzeczy drazni przez ta sytuacje...
Zgadzam się Dlatego na szczepieniu 30 stycznia mam zamiar poprosić o skierowanie do poradni reh. Ostatnio prof. powiedział, żeby przyjść za kilka tygodni się pokazać i tak też zrobimy

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
masakra
jestem padnieta
a jeszcze musze mleko.odciagnac
jutro jade zalatwiac staz w szpitalu i boje sie ze bedzie z tego jedno wielkie nic
trzymajcie kciuki bo czuje sie totalnie na to nie gotowa

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
łączę się w bólu ja muszę ok. 0.00, bo karmiłam cyckiem ok. 21

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora