Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Odmrozony bigos
Wątek: Odmrozony bigos
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-20, 22:45   #6
iwonamarta83
Raczkowanie
 
Avatar iwonamarta83
 
Zarejestrowany: 2013-01
Wiadomości: 45
Dot.: Odmrozony bigos

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że nie powinno się zamrażać ponownie głównie lodów, ze względu na Salmonelle która może się w nich rozwinąć. Jeśli chodzi o bigos, to Salmonella raczej "nie przepada" za takimi potrawami i nie powinna się w nim pojawić a nawet jeśliby była, to ta bakteria ginie po paru minutach już w około 70 stopniach, więc bigos po zagotowaniu powinien być już bezpieczny
właśnie w rozmrażanym i zamrażanym mięsie pojawia się salmonella ( a nie tylko na jajkach...)
__________________
http://jemysobie.blogspot.com/ - smacznie, zdrowo i niedrogo
iwonamarta83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując