Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - W Nowy Rok wkraczamy i offtopowo o włosy nadal dbamy - cz. XXIX
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-20, 22:58   #462
deszczowypies
Zakorzenienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy i offtopowo o włosy nadal dbamy - cz. XXIX

Cytat:
Napisane przez kamelka33 Pokaż wiadomość
Kobietki rozjaśniam włosy, ale robię to stopniowo, za pomocą refleksów jestem po drugiej wizycie u fryzjera, kończy mi się szampon, wcześniej nie zastanawiałam się nad tym, jaki wybrać, miał on po prostu umyć moje włosy, ale teraz chcę bardziej przyłożyć się do pielęgnacji moich kłaczków, czy możecie polecić mi jakiś szampon w miarę dostępny, nadający się do rozjaśnianych pasemek? Lub po prostu jakiś dobry dla przesuszonych włosów? Wcześniej zdarzało mi się stosować ziołowe szampony typu Radical, Eva Natura, ale teraz chyba nie są wskazane? ( nie chciałabym, żeby "ściągały " mi kolor z głowy) Będę wdzięczna za pomoc
Szampony nie służą do pielęgnacji, tylko do mycia, w tym celu stosujemy odżywki - przy rozjaśnianych włosach tym bardziej jest pielęgnacja wskazana. Z doświadczenia wiem, że mniej ściągają kolor szampony delikatne - spróbuj tych dla dzieci, Babydream z Rossmanna albo Hipp. Do tego koniecznie odżywka, ale lepiej bez olei wnikających (shea, kokos) i ponoć też bez protein (keratyna, jedwab). Spróbuj użyć Alterry granat i aloes albo The Body Shop bananowej, ewentualnie zielonej Artiste z Natury.

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora