Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Oleje i olejki do włosów część VII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-21, 02:00   #2137
Sowa06
Zadomowienie

Dot.: Oleje i olejki do włosów część VII

Cytat:
Napisane przez Medussaa Pokaż wiadomość
Chętnie dołączę do grona lubujących się i szukających pomocy w olejowaniu włosów

Zaczęłam dość dawno używać olejów ale prawda była taka,że olej plus częste prostowanie czy układanie z nieodpowiednim składem kosmetyków do stylizacji włosów nie dawało kompletnie żadnych efektów.
Dopiero od niedawna bo od początku stycznia zawzięłam się w sobie i staram się dbać o moje kosmyki może jeszcze nie do końca wzorowo ale już poprawnie
Aktualnie używam trzech z powiedzmy moich ulubionych:
1. Olejek Altera migdały i papaja. Ten olej akurat dobrze robi na rozczesywanie i cudowną miękkość w dotyku włosów coś wspaniałego. Czy regeneruje? Czy nawilża? To drugie owszem radzi sobie z tym,a jeżeli chodzi o regeneracje to cóż nie niestety tu w nim tego moje kosmyki nie znajdują.
2. Migdałowy olejek Vatika. Ten olejek ma w składzie jak nazwa wskazuje przede wszystkim migdały oraz olej kokosowy i sezam. W tej konkretnie Vatice moje włosy czerpią z wygładzenia i połysku ale NIE wzmacniają i nie pogrubiają jak to obiecywanie jak na opakowaniu. Zapach...Cudo ! Dosłownie cudo
3.Olej z korzenia Łopianu z Ziołami. Nami. To strzał w dziesiątkę jeżeli chodzi o skład i widzę,że on daje moim włosom najwięcej

Przede mną jeszcze dłuuuga droga do doskonałości włosów poprzez pielęgnację olejowania bo to dopiero nie całe dwa miesiące ,a nie oszukuje się to stanowczo za mało
Ja olejuję od początku sierpnia i o dziwo też uważam, że to mało ;P
Sowa06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując