Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-21, 02:07   #4531
Shizu48
Raczkowanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
a skąd znasz takie statystyki? to bardzo powszechna plotka, wiele razy ją słyszałam i postarałam się o weryfikację nie dość, że wiele z żon i córek ginekologów rodzi naturalnie to bez zzo! żona mojego gina - 2x sn bez zzo no ale jeden przypadek większości nie czyni. pytałam teściowej - jest położną z 17letnim stażem i odbierała porody rodzin lekarzy z oddziału - mówi, że cc wśród nich tylko wg wskazań, może kilka przypadków było bez wskazań ale 90% to sn. to statystyka z tylko jednego szpitala, ale zawsze lepsze takie dane niż żadne.
żeby było jasne - nie jestem przeciwko cc na życzenie, sama miałam moment zawahania i rozważałam załatwienie skierowania. nie lubię tylko szukania argumentów na siłę i tworzenia mitów.
A wiec co do faktów - mam w rodzinie jedną położną i jedną znajomą pielęgniarkę, obie rodziły cc mimo tego ze nie było żadnych wskazań (razem 3 operacje), co do tej rodzinnej to prosto z mostu mi powiedziała ze jest taki nacisk bo położne na sn zarabiają a na cc nie, a tak naprawdę "gorszego" porodu nie ma bo każdy niesie ze sobą ryzyko, matka powinna byc po prostu przekonana do tego co wybierze, tak jak ze szczepionkami dla swojego dziecka.

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
No wlasnie jak przeczytalam co napisalam to stwierdziłam, ze to może byc trochę mylące, bo tez od razu mi parowki do jedzenia do głowy przyszly
Ja tez w pierwszej chwili zgłupiałam, musiałam trzy razy przeczytać żeby mój żelek załapał

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 02:02 ---------- Poprzedni post napisano o 02:00 ----------

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Oooołłł dzisiaj jest "Blue Monday" - niby najbardziej depresyjny dzień w roku. Słyszałyście o tym?

No to troszkę humoru:
Tak będzie wygladała nasza wizażowa przyjaźń za kilka lat gdy dzieci nam wyrosną

---------- Dopisano o 02:45 ---------- Poprzedni post napisano o 02:02 ----------

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
a wiesz co sie dzieje z ranami po CC? ja nie chce straszyc ale jak byłam z Natanem to widziałam, ropieja , rozchodza sie czasem. Przeciez rozne rzeczy sie dzieja(nikomu nie zycze) ale to co widziałam i słyszałam wystarczy bym miała wyrobione zdanie o CC. Ja 1 porod mam za soba, siedziałam po tygodniu na cąlym krzesle a tak to na koncowce krzesła lub na kole(dmuchane dla dzieci).Czasem problem po CC z rana wychodzi nawet po dłuzszym czasie.
Nie chcesz straszyć a jednak straszysz :pała:

---------- Dopisano o 02:53 ---------- Poprzedni post napisano o 02:45 ----------

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
i odpadł nam pępuszek! zostawię na pamiątkę :brzyda l:
zachowaj moja matka zachowała mój do dnia dzisiejszego i sie ostatnio wzrusylam gdy go wyjęła

---------- Dopisano o 02:58 ---------- Poprzedni post napisano o 02:53 ----------

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość

O matko, jak sie uśmiałam jak to zobaczyłam mój TŻ codziennie mi zwraca uwagę ze z moich majtek wychodzi jakaś kreska wiec właściwie znam to uczucie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Każdy poród odmienia życie
Trafne!

---------- Dopisano o 03:00 ---------- Poprzedni post napisano o 02:58 ----------

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
I krocze......
Trafne! [2]

---------- Dopisano o 03:07 ---------- Poprzedni post napisano o 03:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Jak one to przechowują? Słoiczek z formaliną?
moja zwyczajnie przykleiła mój taśmą w albumie fotograficznym pod moim pierwszym zdjęciem.. I tak tam zaschnięty został

Shizu48 jest offline Zgłoś do moderatora