2014-01-21, 02:07
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 10
Cytat:
Napisane przez _Kluska_
a skąd znasz takie statystyki? to bardzo powszechna plotka, wiele razy ją słyszałam i postarałam się o weryfikację  nie dość, że wiele z żon i córek ginekologów rodzi naturalnie to bez zzo! żona mojego gina - 2x sn bez zzo no ale jeden przypadek większości nie czyni. pytałam teściowej - jest położną z 17letnim stażem i odbierała porody rodzin lekarzy z oddziału - mówi, że cc wśród nich tylko wg wskazań, może kilka przypadków było bez wskazań ale 90% to sn. to statystyka z tylko jednego szpitala, ale zawsze lepsze takie dane niż żadne. 
żeby było jasne - nie jestem przeciwko cc na życzenie, sama miałam moment zawahania i rozważałam załatwienie skierowania. nie lubię tylko szukania argumentów na siłę i tworzenia mitów.
|
A wiec co do faktów - mam w rodzinie jedną położną i jedną znajomą pielęgniarkę, obie rodziły cc mimo tego ze nie było żadnych wskazań (razem 3 operacje), co do tej rodzinnej to prosto z mostu mi powiedziała ze jest taki nacisk bo położne na sn zarabiają a na cc nie, a tak naprawdę "gorszego" porodu nie ma bo każdy niesie ze sobą ryzyko, matka powinna byc po prostu przekonana do tego co wybierze, tak jak ze szczepionkami dla swojego dziecka.
Cytat:
Napisane przez patrycjja
No wlasnie jak przeczytalam co napisalam to stwierdziłam, ze to może byc trochę mylące, bo tez od razu mi parowki do jedzenia do głowy przyszly 
|
Ja tez w pierwszej chwili zgłupiałam, musiałam trzy razy przeczytać żeby mój żelek załapał 
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
---------- Dopisano o 02:02 ---------- Poprzedni post napisano o 02:00 ----------
Cytat:
Napisane przez selena85
Oooołłł dzisiaj jest "Blue Monday" - niby najbardziej depresyjny dzień w roku. Słyszałyście o tym?
No to troszkę humoru: 
|
Tak będzie wygladała nasza wizażowa przyjaźń za kilka lat gdy dzieci nam wyrosną 
---------- Dopisano o 02:45 ---------- Poprzedni post napisano o 02:02 ----------
Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13
a wiesz co sie dzieje z ranami po CC? ja nie chce straszyc ale jak byłam z Natanem to widziałam, ropieja , rozchodza sie czasem. Przeciez rozne rzeczy sie dzieja(nikomu nie zycze) ale to co widziałam i słyszałam wystarczy bym miała wyrobione zdanie o CC. Ja 1 porod mam za soba, siedziałam po tygodniu na cąlym krzesle a tak to na koncowce krzesła lub na kole(dmuchane dla dzieci).Czasem problem po CC z rana wychodzi nawet po dłuzszym czasie.
|
Nie chcesz straszyć a jednak straszysz :pała:
---------- Dopisano o 02:53 ---------- Poprzedni post napisano o 02:45 ----------
Cytat:
Napisane przez marieee
i odpadł nam pępuszek!  zostawię na pamiątkę   :brzyda l: 
|
zachowaj moja matka zachowała mój do dnia dzisiejszego i sie ostatnio wzrusylam gdy go wyjęła 
---------- Dopisano o 02:58 ---------- Poprzedni post napisano o 02:53 ----------
Cytat:
Napisane przez perfuzja
|
O matko, jak sie uśmiałam jak to zobaczyłam mój TŻ codziennie mi zwraca uwagę ze z moich majtek wychodzi jakaś kreska wiec właściwie znam to uczucie 
Cytat:
Napisane przez Roane
Każdy poród odmienia życie 
|
Trafne!
---------- Dopisano o 03:00 ---------- Poprzedni post napisano o 02:58 ----------
Cytat:
Napisane przez selena85
I krocze...... 
|
Trafne! [2] 
---------- Dopisano o 03:07 ---------- Poprzedni post napisano o 03:00 ----------
Cytat:
Napisane przez Roane
Jak one to przechowują? Słoiczek z formaliną?
|
moja zwyczajnie przykleiła mój taśmą w albumie fotograficznym pod moim pierwszym zdjęciem.. I tak tam zaschnięty został 
|
|
|