2014-01-21, 08:04
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
Napisane przez 88natka
- koła od wózka, są różne rodzaje- ja mam zwykłe koła piankowe- które po mieście są ok. Z tego co wiem pompowane nadają się na bardziej "wiejskie tereny" śniegi, kamienie itp ale niech dziewczyny które mają takie koła mnie poprawią jak się mylę. Z tego co dziewczyny pisały w poprzednim wątku trzeba wozić pompkę bo czasem schodzi im powietrze, no i wiadomo że pompowane mogą się przebić.
- jeszcze warto kupić wózek z funkcją skrętnych przednich kół, dużo ułatwia bo nie trzeba wózka podnosić żeby skręcić.
Jak mi się coś przypomni to dopiszę, może dziewczyny mają jakieś zastrzeżenia do tego co napisałam albo coś do dopisania.
|
Ja miałam koła pompowane, przez 2 lata użytkowania gumy nie zaliczyłam. Używałam niby w terenie miejskim ale wiadomo tu krawężnik, tu dziura no i śnieg mu był niestraszny. Wózek bardzo lekko sie podbijał, jedną ręką bez wysiłku można było na każdy schodek i krawężnik wjechać. Ja z kolei nie mam porównania do piankowych ale ze swoich byłam bardzo zadowolona.
Jest jeszcze jedno kryterium - zawieszenie tzn albo amortyzatory albo skórzane paski. To drugie rozwiązanie daje możliwość bujania dziecka w wózku, niezastąpione przy beksach kolkowych. Koleżanka wózkiem ze skrętnymi kółkami biegała od krawężnika do krawężnika . Nie wiem czy tak wszytkie maja ale ona miała sztywne te amorki kompletnie.
Miałam wózek Jedo Bartatina - jego wadą główną był kosz na zakupy,ale jako wózek mi sie sprwdzał super.
Cytat:
Napisane przez niki19
Naprawdę to takaki koszt ? ale to chodzi o te szczepionki obowiązkowe czy tez dodatkowe ?
Muszę się dokształcić w tym temacie
|
W pl obowiązkowe są bezpłatne, natomiast cena dodatkowych . Moja rodzinna zawsze podpowiada żeby rodzinę prosić żeby zamiast kolejnych pluszaków albo szmatek dawali kasę z przeznaczeniem na szczep. Rany właśnie do mnie dotarło że będę musiała wydać 2x tyle jednocześnie
Edytowane przez kamilast
Czas edycji: 2014-01-21 o 08:11
|
|
|