2014-01-21, 10:16
|
#550
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2008-06
Wiadomości: 16 653
|
Dot.: Co robicie na obiad? Część X
Cytat:
Napisane przez Doris1981
Szefowe i szefowie swoich kuchni, mam pytanko: w jakiej temperaturze najbezpieczniej piec zapiekankę, aby ser fajnie się rozpuścił, ale żeby się nie zrobiła taka serowa skorupa? Wczoraj pod koniec zapiekania dałam 190 stopni, na krótko, ale zamiast ładnie się zapiec na brzegach, wyszła mi właśnie skorupa. Podwyższać temperaturę pod koniec, czy właśnie nie? Piec w 180 stopni, czy w mniejszej temperaturze? Pytam, bo nie umiem wyczuć momentu kiedy fajna pokrywa serowa zmienia się w skorupę. 
|
Doris, ja zapiekanke i inne dania posypuje serem jakieś 5-10 minut przed końcem pieczenia. A pieke zawsze w 180 st C.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|