Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Co robicie na obiad? Część X
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-21, 10:16   #550
klara78
Zakorzenienie
 
Avatar klara78
 
Zarejestrowany: 2008-06
Wiadomości: 16 653
Dot.: Co robicie na obiad? Część X

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Szefowe i szefowie swoich kuchni, mam pytanko: w jakiej temperaturze najbezpieczniej piec zapiekankę, aby ser fajnie się rozpuścił, ale żeby się nie zrobiła taka serowa skorupa? Wczoraj pod koniec zapiekania dałam 190 stopni, na krótko, ale zamiast ładnie się zapiec na brzegach, wyszła mi właśnie skorupa. Podwyższać temperaturę pod koniec, czy właśnie nie? Piec w 180 stopni, czy w mniejszej temperaturze? Pytam, bo nie umiem wyczuć momentu kiedy fajna pokrywa serowa zmienia się w skorupę.
Doris, ja zapiekanke i inne dania posypuje serem jakieś 5-10 minut przed końcem pieczenia. A pieke zawsze w 180 st C.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
klara78 jest offline Zgłoś do moderatora