|
Dot.: Nasze sprawdzone przepisy obiadowe :)
przepis pochodzi z przyślij przepis, zdrowe i smaczne zupy. Zupa gołąbkowa 1/2 kg mielonego mięsa, mała włoska kapusta ( ja robiłam też z pekińską i też dobre) niepełna szklanka ryżu, pietruszka, marchewka, seler, por, cebula, mały słoik przecieru pomidorowego, mąka, 6 łyżek śmietany 18%, sól, pieprz, (vegeta i maggi zamiast tego dodaje pod koniec gotowania rozgnieciony ząbek lub dwa czosnku) ziele angielskie, majeranek, tłuszcz do smażenia. Marchewkę, pietruszkę, pora i selera obieramy i kroimy. Kapustę myjemy i kroimy w dużą kostkę. Cebulę kroimy w małą kostkę. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i mieszając, podsmażamy mięso z cebulą. Doprawiamy do smaku solą pieprzem i ziołami. Dokładnie mieszamy. Warzywa gotujemy w 4 litrach wody. Dodajemy mięso z cebulą i kapustę. Wsypujemy ryż, gotujemy 20 nim. Dodajemy przecier pomidorowy, mieszamy. Zupę zagęszczamy mąką wymieszaną ze śmietaną. Dekorujemy listkami natki
Edytowane przez myszka87914
Czas edycji: 2014-01-21 o 14:32
|