2014-01-21, 13:39
|
#89
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2008-10
Lokalizacja: różnie to bywa
Wiadomości: 5 910
|
Dot.: szkodliwość jedzenia z McDonald's/KFC itp.
Cytat:
Napisane przez Kalini
Przed wpisem, aż sprawdziłam. Z kontroli wynikło, ze burgery z sieciówek jako jedne z nielicznych mają w sobie dość dobrej jakości wołowinę. No i miałam znajomych w barach szybkiej obsługi i zwykłych barach i restauracjach. W tych pierwszych rygorystycznie przestrzegano procedur np. wymiany oleju czy czas trzymania w nim frytek (aby nie nasiąkały), tak samo jak nie trzyma się jedzenia na podłodze. Za to w tych zwykłych bywało bardzo... elastycznie, oszczędzano na wszystkim co się da. Choć oczywiście nie we wszystkich.
|
Kontrola konrolą Gdyby wszystko bylo jak jest wymagane, to byloby bosko. Nie bez powodu sanepid zamyka tyle knajp, restauracji, gdyz wlasciciele sie nie dostosowuja do przepisow.
Przypomnial mi sie program Kuchenne R., gdzie widac, w jaki sposob wlasciciele przetrzymuja jedzenie i jakiej one sa jakosci, jak sa przygotowane. A przeciez ich tez dotycza przepisy a z tego co widac, to w wiekszosci jest tragedia.
W kazdym razie ja tego sie nie chwytam, moj wybor. I jestem szczesliwa.
A kto chce, nie chce sobie je - jego wybor. I tez jest szczesliwy. I wszystko gra
Edytowane przez ellish
Czas edycji: 2014-01-21 o 13:45
|
|
|