Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Koleżanka wyręcza TŻa we wszystkim- czy to normalne?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-21, 14:11   #3
_Marta_M_
Zadomowienie

Dot.: Koleżanka wyręcza TŻa we wszystkim- czy to normalne?

Cytat:
Napisane przez esfira Pokaż wiadomość
Moja koleżanka mieszka razem ze swoim TŻem od roku, dziś opowiedziała mi taką historię:
Ona wstała rano, zjadła płatki, wypiła kawę z mlekiem i skończyło się mleko. Wyszła z domu do pracy, a ponieważ wyszła za wcześnie, to poszła jeszcza do sklepu po mleko, żeby jej chłopak miał mleko do kawy, jak on się obudzi.
Ona chodzi do pracy na 8-9 rano, chłopak około 11-12.
Czy to nie jest trochę dziwne? Chłopak mógłby spokojnie sam pójść po to mleko, ale moja koleżanka jednak uważała, że ona musi mu kupić to mleko, a nawet, że to by było chamskie, gdyby mu wypiła to mleko i nie kupiła nowego.
Na moje pytanie- a czy on by ci kupił mleko, gdyby wypił i byś nie miała rano do kawy? odpowiedziała- ja czasem piję herbatę rano...

Co do tytułu- takie historie się powtarzają, koleżanka miała z chłopakiem kiedyś jechać po meble do Ikei ale chłopak tak się wybierał przez kilka miesięcy, że w końcu ona sama pojechała kupować szafę
Na tym polega związek, czy ja czegoś nie wiem?
Myślę, że przesadzasz i wyolbrzymiasz.
Niektórzy nie mają aż takiego parcia na bycie nie wiadomo jak niezależnym i wyzwolonym w związku i nie stanowi dla nich większego problemu kupienie rano bułek czy mleka dla drugiej połówki mimo że druga połówka mogłaby zrobić to sama

Dla mnie to doszukiwanie się drugiego dna.

Inna sprawa, że powinno to działać w obie strony, ale jeśli danej osobie nie przeszkadza to, że to głównie ona zajmuje się różnymi sprawami typu wyjście po bułki to nie ma co na siłę dorabiać ideologii o tym, że ta osoba nie wie na czym polega związek każdy ma swoje podejście do związku, są osoby które lubią usługiwać partnerom, są takie które wolą dzielić się na pół obowiązkami, a są i takie które chcą żeby wszystko było robione za nie. I nie ma żadnej recepty na związek idealny- bo idealny polega na tym, że i Tobie i drugiej osobie wszystko pasuje.

_Marta_M_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując