Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Umysł i ciało będzie radosne kiedy 8 kg mniej będzie na wiosnę :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-21, 19:13   #2556
BuryKotZPiwnicy
Zakorzenienie

Dot.: Umysł i ciało będzie radosne kiedy 8 kg mniej będzie na wiosnę :)

Cytat:
Napisane przez Karolinek1987 Pokaż wiadomość
Kocie dzięki, naprawdę
chociaż muszę powiedzieć, że poszłam jeść bakłażana z mozzarelą z grilla i musiałam mamie powiedzieć, żeby te ciastka zabrała bo bałam się, że się nie powstrzymam
zobaczyłąm świeże bułki i dżem, tata zrobił gołąbki-dziewczyny cała kuchnia do mnie woła-ZJEEEEEEEDZ!
musiałam uciec na górę nie wiem co mi się dzieję
serio się boję, że znowu będzie to co wczoraj
zrobiłam herbatę zieloną i poszłam
kurdeeeeee! nie mogę się łamać za każdym razem, nie chcę byc takim słabeuszem
na jutro zaplanowałam jednego gołąbka na obiad-stwierdziłam, że jak bedę wszystkiego sobie odmawiać to prędzej będę się rzucać na jedzenie, a tak to może zjem czasem coś takiego ze smakiem, np kilka ciastek czy jednego gołąbka i nie będzie tragedii, a tak to rzucam się na wszystko i jeden kęs kończy się cheatem
powiedzcie mi coś, żebym dziś nie pochłoneła znowu całej kuchni
Powiem Ci, że gdybym miała takie dobroci w kuchni to też byłoby mi ciężko I musiałabym uciekać. Więc tego, że Cię to kusi, nie traktuj jak coś nienormalnego.
Ja mam o tyle dobrze, że razem ze mną odchudza się moja mama i siostra. Więc ja gotuję dla nas 3, a moja mama dla reszty. To co gotuje staram się dobrze przyprawiać, żeby było to bogactwo smaków, a nie mdłe, nijakie jedzonko. Nigdy nie jemy czegoś "samego". np. samego sera białego, samego jabłka itd. Tylko jak coś robię to tak, że wszystko naraz, żeby zaspokoić wszystkie "chcice" w ciągu dnia Obecnie mamy problem, że nie możemy tego wszystkiego przejeść, a wszystko dobre.

Poza tym, dla mnie gołąbki są dietetyczne, chyba, że dodajecie jakieś tłuszcze.
U mnie na przykład jutro na obiad będą krokiety. Mamuśka je dla nas zmodyfikuje, czyli: naleśnik pełnoziarnisty, farsz pół na pół drób i wieprz, i nie obsmażamy już tego Do tego szklanka domowego barszczu.

Dobrze, że herbatki pijesz. Polecam też wodę z cytryną.
Ostatnio czytałam, że często się myli głód z pragnieniem. Dlatego też zanim się coś zje, warto się napić.

i też często mówię komuś, żeby wzięli mi coś z przed nosa, bo to zjem. Więc jesteśmy pod tym względem podobne. a ja jakoś nie oskarżam się o kompulsywne jedzenie. Przez to, że uwiezysz w to, że możesz mieć taki problem, on naprawdę może się pojawić, nawet jesli go nie ma. trochę głupie, ale prawdziwe, bo będziesz sama się tym przed sobą tłumaczyć.

64,9 ... 64,0 ...58,0

Edytowane przez BuryKotZPiwnicy
Czas edycji: 2014-01-21 o 19:15
BuryKotZPiwnicy jest offline Zgłoś do moderatora