2014-01-21, 19:26
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: uczulenie oczu, jak sie pozbyc?:(
Cytat:
Napisane przez olafinaa
Ja tez teraz się z tym męcze i nic nie pomaga, 2 dni jak na razie, ale mi zawsze to wyskakuje jak ćwicze, chyba pot mi drażni powieki, mam wrażliwa cere, ogólnie nie maluje się cieniami, linerami itp bo się boje, od kilku dni chodzę na fitnes i znowu mam straszne swędzące piekące powieki, tak samo miałam przy ostatnim podejsciu do większej aktywno9ści fizycznej  idę zaparzyć świetlika
---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------
inmemoriaa proszę napisz co ci pomogło jeśli udało ci sie to zwalczyć, ja już nie wiem... swędzi piecze, nic tylko płakać sie chce, w lutym pójde do dermatologa ale muszę czekać do wypłaty niestety  mam nadzieje ze swietlik pomoże, moze jakaś maść ale jaka??? smaruje teraz kremem bambino dla dzieci bo czuje po nim ulgę na chwilkę, pamietam to samo w czerwcu jak wiecej ćwiczyłam miałam, i przestałam ćwiczyć ale nie pamietam czym to zaleczyłam 
|
Rzeczywiście w Twoim przypadku, pot może uwrażliwiać skórę, szczególnie jesli przed ćwczeniami stosujesz w okolicach oczu jakieś kosmetyki. Krem bambino nie jest najlepszym pomysłem, ponieważ mimo, iż jest łagodny, to nie jest dostosowany do skóry wokół oczu i ze względu na konsystencje może obciążać delikatna skórę w tym miejscu, a ponadto podrażniać spojówki. Możesz użyc żelu ze świetlikiem i babką lancetowatą lub zrobić napar z zielonej herbaty i gdy już wystygnie, nasączyc nią waciki i przyłożyć na 15-20 minut na oczy jak kompres. Żel ze świetlikiem jeszcze lepiej zadział, gdy będziesz trzymała go w lodówce.
---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------
Cytat:
Napisane przez inmemoriaa
Witam, mam nadzieję, ze sie nie powatrzam jeżeli chodzi o temat, ale nigdzie nie moge znaleźć informacji na ten temat. Mianowicie jestem "uczuleniowcem" jeśli chodzi o kosmetyki. W związku z tym najczesciej używam hipoalergicznych kosmetyków, jednak ostatnio dostałam nowy eyeliner i pokusiłam się spróbować. Używałam go przez jakiś tydzień i niestety, całe powieki mam teraz uczulone, czerwone, swędzące,piekące a przede wszystkim wysuszone. Smarowałam je kremem nivea i iwostin ale od 2 tygodni nie widze zadnej poprawi. MUszę się tego pozbyć do weekendu, macie jakies pomysły ?
Dzięki z góry za każdą radę, to dla mnie wazne.
|
Przede wszystkim warto, abyś przez kilka dni 2 razy dziennie piła wapno i kupiła jakiś lek przeciwalergiczny (alertec, allegra itp.).
nie stosuj na okolice oczu kremu nivea czy iwostin, bo możesz jeszcze bardziej zaostrzyć problem. Przez najbliższy tydzień najlepiej, abyś stosowała jak najdelikatniejsze kosmetyki. Może pomóc Ci żel ze świetlikiem, ale już bez żadnych dodatkowych substancji.
|
|
|