2014-01-21, 19:28
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)
Cytat:
Napisane przez katiusza1985
Dziewczyny a co myślicie o ćwiczeniach fizycznych w ciąży - chodzi mi o gimnastykę w domu. W domu trochę ćwiczę wieczorami, no ale odkąd wiem, ze jestem w ciazy, to jakos sie tak boję. W sumie mysle sobie, ze jeszcze w pierwszym trymestrze chyba mogę, no ale z drugiej strony pierwszy trymestr jest najbardziej zagrozony. W internecie jest wiele opinii i az zgłupiałam.
|
Ka ćwiczyłam troszkę zanim dowiedziałam, się,żę jestem w ciąży i szczerze mówiąc wolę nie ryzykować w I trymestrze.
Cytat:
Napisane przez xxxmalenka1989
A oliwkę nakładacie na całe ciało czy na jakieś określone miejsca? to moja pierwsza ciąża i nie znam się na rozstępach  A wszystko co dotychczas wiem o ciąży to tylko i wyłącznie fora internetowe i książki, więc Wasze komentarze bardzo się przydają
---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------
Jeszcze mam do Was pytanie odnośnie badań. Lekarz też Wam zlecił badania w tak wczesnym etapie ciąży? U mnie to dopiero 6 tydzień, na USG byłam w czwartek i widoczny był jedynie pęcherzyk,ale ginekolog zleciła wykonanie bardzo dużej ilości badań,ale zastanawiam się czy to nie za szybko. Jak było w Waszym przypadku?długo czeka się na takie badania?
|
Wydaje mi się,że lekarz zawsze zleca podstawowe "ciążowe" badania po stwierdzeniu pęcherzyka, a więc to normalne 
Cytat:
Napisane przez Amelie
Dziewczyny poradzcie mi cos bo zwariuje.. Dzisiaj odebralam wynik bety z poniedzialku, wynik to 36 przy normie 6-74 w 3 tygodniu a wlasnie od zaplodnienia minelo 3 tygodnie czy cos jest nie tak? Nie powinnam miec tego wyzszego? Jutro mam lekarza i usg ale moze stresuje sie na zapas...
|
Mieścisz się normie, nie widzę problemu. Spokojni, wszystko będzie ok, zaczniesz się martwić jeśli po 48h nie wzrośnie o minimum 66% ( a na pewno wzrośnie)
|
|
|