Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - uczulenie oczu, jak sie pozbyc?:(
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-21, 20:31   #8
olafinaa
Raczkowanie

Dot.: uczulenie oczu, jak sie pozbyc?:(

Dziękuje dziewczyny
powiem tak, teraz zrobiłam napar ze swietlkika troche złagodziło, używam ogólnie kosmetyków do cery wrażliwej/atopowej, przed traningiem nic w sumie, zawsze rano kłade delikatny makijaż, który mnie nie uczula, krem bb, a na to czasem podkład (omijam oczy) i tusz na rzesy, to wszystko, twarz myje żalami do cery wrażliwej/atopowej, potem płyn micelarny też jw. i krem również nie podrażniający,makijaż zmywam bardzo dokłądnie, nosze soczewki , naprawdę wydaje mi się ze to od potubo ostatnio to samo wystąpiło jak zaczęłam dużo ćwiczyć, mam bardzo dużo piekących malutkich krosteczek, całe oko czerwone, wrzuciłabym fote ale jest za ciemno nic nie wyjdzie

rumianek mnie uczula niestety ... zielonej herbaty nie mam jutro kupie, do jutra będę przecierać świetlikiem, i kupie zelik rano w aptece, oby pomogło, bo nie da się z tym normalnie funkcjonować, każde mrugniecie to ból, jak dalej ćwiczyć, co robić, jutro trening ... a co myslicie o kremie takim dla dzieci> na pupe, bepanthen np, smarowałam nim skóre po tatuażu, a może to jakaś grzybica?

verri te frotki to dobry pomysł, może jutro poszukam, kupie kilka kompletów żeby zawsze mieć czyste ze sobą

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

[/COLOR]

Przede wszystkim warto, abyś przez kilka dni 2 razy dziennie piła wapno i kupiła jakiś lek przeciwalergiczny (alertec, allegra itp.).
nie stosuj na okolice oczu kremu nivea czy iwostin, bo możesz jeszcze bardziej zaostrzyć problem. Przez najbliższy tydzień najlepiej, abyś stosowała jak najdelikatniejsze kosmetyki. Może pomóc Ci żel ze świetlikiem, ale już bez żadnych dodatkowych substancji.[/QUOTE]

wapno moze byc w tabletkach? tych do picia nie jestem w stanie przełknąć
co do bambino myślałam ze to dobry wybór, czasami kremuje nim twarz jak mam mocno wysypaną, i odstawiam ,i wracam do swojej normalnej pielęgnacji. mam jakieś leki przeciwalergiczne mam nadzieje ze nie po terminie, mam też maść od dermatologa, była na uczulenie na słonce , zostało mi pół tubki , wrzuce za chwilkę nazwe, może jakaś mądra głowa mi powie czy moge tym przesmarować, bo ja niestety nie znam

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

.......................
maść to Advantan 1mg/g maść, nie moge znaleźć składu może ktoś miał z nią styczność?
olafinaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując