Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013, cz.IV
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-21, 23:30   #1935
kama1987
Rozeznanie

Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,

Pisała któraś z Was o ziemniaku, żeby samej robić. (Nie pocytowało mi tego wcześniej) Ja jak zrobiłam sama 1 raz ziemniaka Zuzi to wylądował z koszu, bo go zblendowałam i mi kluska wyszła Za 2 razem rozgniotłam go dokładnie widelcem i już było ok

Cytat:
Napisane przez ruda_g Pokaż wiadomość
Ja tez sie nie zgadzam

My na nasza Ige mowimy Igusia- to tak standardowo od imienia, ale tez malunia, sikoreczka, Mariolka, Mariolinda, zabka

Sent from my LG-P760 using Wizaz Forum mobile app

Ooo wiem, co miałam mówić... Że mi się strasznie podoba imię Iga i tak chciałam dać Zuzi na imię, ale TZ miał opory i mi wymyślał jakieś durne rymowanki do Igi I się skończyło na tym, że ma Iga na 2

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
A w ogóle to (odpukać) chyba to pepti pomaga. Od 4 dni jest spokój,nie ma ryków, suszarki, noszenia non stop, itp. Czasem Ola pomarudzi,ale w miarę ładnie zasypia, wystarczy przy niej być, głaskać po główce, itp. Tylko że w ogóle nie chce jeść. Wczoraj byłam z nią u alergologa, okazuje się, że przybiera ładnie, bo przez miesiąc 600g, teraz waży 6200 mój klocuś, ale teraz je coraz mniej i lekarka kazała jej wciskać. Ale jak??? Za 2 tygodnie możemy próbować rozszerzać dietę o marchewę i jabłko.

I teraz pytanie, ale nie zlinczujcie mnie proszę, bo wiem, że o tym już całe poematy tu były - ile z takiego słoiczka dziecko powinno zjeść na raz? I kiedy taki słoik zastępuje mleko - jak cały zje? I drugie - po co się wprowadza kaszki bezglutenowe i kiedy? Dziękuję z góry i sorry że męczę bułę czymś, co już było wałkowane
Zuzi na początku dawałam słoiczek na 2 razy, ale teraz jak je ze słoiczka coś to ma na raz, a potem jeszcze kp musi być.
A kaszki bezglutenowe możesz już dawać, one są po 4 mcu. Ja daję kleik, bo mała chce coraz więcej jeść i chętnie je nowe rzeczy.

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Nie ma sensu. Ja to czasem jadam. Dziecko musi najpierw nauczyć się jeść a to trzeba trochę pogryźć.
to dzięki, w takim razie narazie na kleiku zostaniemy. Można do kleiku dodać starte jabłko?? Bo chciałam jej coś smakowego zrobić.
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora