Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie sierpień 2014
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-21, 23:57   #1579
patrycja19894
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie sierpień 2014

Czytam wasze wypowiedzi na temat szczepien i jestem zielona, duzo bede musiala sie nauczyc.

Ja dzis bylam na spotkaniu z polozna, w sumie za duzo sie nie dowiedzialam. Zmierzyla cisnienie, pobrala krew, probka moczu, wywiad i tyle. Nie mialam USG a mialam nadzieje, ze dzis mi zrobia pierwsze badanie. Niestety jeszcze nie slyszalam ani nie widzialam maluszka. Gdyby nie wysypka i sennosc zaczelabym sie zasanawiac czy testy sie nie pomylily.. odpukac!! Ale caly czas sie denerwuje..

Acha w ok 12 tyg bede miala USG i odrazu genetyczne, jezeli wszystko bedzie ok to przez cala ciaze za free nalezy mi sie tylko dwa badania USG. Za dodatkowe jak sobie zazycze trzeba placic 75funtow.

---------- Dopisano o 01:57 ---------- Poprzedni post napisano o 01:53 ----------

[QUOTE=angelika__2014;4472 5390]Dziękuję. Zawsze w domu to inaczej. Pocieszam się, że tutaj mamy opiekę 24h.

Zakupy? A co to w ogóle jest takiegoo? Ostatnie robiłam na chwile przed pierwszą wizytą u gina więc będzie już półtora miesiąca ....

CIĄŻA STABILNA ... to najbardziej wyczekiwane słowa w tym momencie na które chyba czeka każda z nas.
Dziękuję za wsparcie

No to ładnie. Mnie gin wystawił po 10 tygodniu bo wcześniej nie widział takiego sensu bo ciąża była i jest dalej zagrożona.

Dziękuję za wsparcie.
Za obrączki też płaciliśmy podobnie prawie 2 i pół roku temu. Całe zrysowane

Ja też niestety borykam się z tym OWŁOSIENIEM!!! Miałam delikatny meszek przed ciążą a teraz czarne kłaczyska koło pępka i na lini "miłości". Piersi też się owłosił pojedyncze czarne łeeee. Na brodzie po prawej i lewej stronie też mi po jednej wyrosły.
KOSZMAR Też stosuję metodę pęsetkę.
Na brzuch również.

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Co do becikowego to właśnie odkąd weszły nowe przepisy o macierzyńskim to weszło też to, że trzeba mieć kartę ciąży założoną do 10 tygodnia Jeśli ciąża nie jest do tego czasu potwierdzona to becikowe się nie należy
/QUOTE]

lipa

NFZ to jakaś tragedia.
Jeżeli chdzi o ból pleców to faktycznie może być od leżenia.
Nie wypowiem się jeżeli chodzi o latanie ... najlepiej zaptać lekarza.

Dobra wiadomość, że się nie powiększył. Załapiesz się na darmowe badania DZIEWCZYNKA? TZYMAM kciuki za szybkie wchłonięcie.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Całej reszcie dziewczyn dziękuję za wsparcie i przepraszam ze nie zacytowałam.

Wyszłam właśnie ze szpitala. Czekałam cały dzień na USG i musiałam się przypomnieć bo sobie o mnie zapomniała cała świta.
No ale tak to jest jak lekarz prowadzący idzie na niezapowiedziany urlop i nikt inny się nie zainteresuje to trzeba jakoś samemu walczyć o uwagę.
Po krwiaku ani śladu nie ma. Najwidoczniej to on był powodem krwawienia. Był gigantycznych rozmiarów i nie mógł się wchłonąć mimo leżenia. Warto było poczekać na tak wspaniałą informację. Dzidzi ma 12 tyg wg USG. Serduszko bije miarowo i ogólnie bardzo żwawe. Ciąża już nie jest tak mocno zagrożona. Dalej mam się oszczędzać i uważać bo dalej krwiaki u mnie mogą się pojawić.

aleeeeeeeeeeeeee jestem szczęśliwa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!

Super, cieszymy sie razem z Toba. Bedzie dobrze

Edytowane przez patrycja19894
Czas edycji: 2014-01-21 o 23:55
patrycja19894 jest offline Zgłoś do moderatora