|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Dzień dobry!
Cytat:
Napisane przez frogutka
Mnie prasowanie, ciuszki wyprawki chwilowo nie w głowie
Na razie jestem przerażona przeprowadzką, niedokończoną chałupą i całym tym budowlanym rozgardiaszem Uparłam się, że chce być z Hanką już na swoim no i trochę się spinam czy się wyrobimy.
Normalnie 2-3 tygodnie w tą czy w tamtą żadna różnica ale w obecnej sytuacji zaczynam panikować
Póki co zaciskam nogi negocjuje z Hanką jak najdłuższy pobyt
|
To zaciskaj nogi! Ale za to jak ładnie będzie w nowym domku!
Cytat:
Napisane przez teQiba
Ja sie bardzo boje, bo nie chce byc taka jak rodzice, a juz widze ze mam do tego sklonnosci
|
Wiesz co to już chyba niestety tak jest, że dużo z nich powielamy - mimo, że tego nie chcemy.
Cytat:
Napisane przez ag9
Dziewczyny, czy któras z was decyduje się na pobranie krwi pępowinowej?
|
Nie , mam nadzieję, że nie będzie mi to potrzebne.
Cytat:
Napisane przez bebe97
Marcel dzisiaj wrócił z p-kola, przywitał się ze mną, z brzuchem i pyta: "jak spędziłeś dzień Dzidziusiu?", a potem pyta się mnie: "Wiesz już czy to chłopczyk czy dziewczynka?" Wredna matka ze mnie bo okłamuję syna mówiąc że nie wiem, gdyby wiedział, to by wygadał i nie byłoby niespodzianki. Następnie oznajmił, że zmienił zdanie i chciałby dziewczynkę (bo przez ostatni czas życzył sobie brata). Za chwilę zastanowił się i oświadczył, że jednak jest mu obojętne, bo z chłopca też się będzie cieszył, ale tato to chce drugiego syna, bo mu powiedział  A to wszystko w ciągu pół minuty, nawet butów nie zdążył zdjąć 
|
Uroczy ten Twój synek 
Cytat:
Napisane przez kolba
Co sie dzieje z Limonką? Virginia może wiesz? Dużo pisała a od pewnego czasu cisza. Tak samo Castia  Teraz, jak któraś bardziej aktywna Mama, milczy pare dni, to juz mozna sie zacząć niepokoić ze coś sie zaczęło, bo każda z nas juz w trzecim trymestrze!!!
|
Miałam właśnie pisać do Limonki ale udziela się na fb więc zakładam, że u niej wszystko dobrze. Może za nami nie nadąża .
Ale masz rację teraz każde milczenie wzbudza niepokój.
A wiecie co u Side?
Co do cc i sn to chyba każdy lekarz/położna Ci jednak powie, że sn jest lepszą opcją, zarówno dla mamy jak i maleństwa.
A propo's - dopytywałam się o te płatne znieczulenie przy cc i podobno rzeczywiście w moim szpitalu za znieczulenie w kręgosłup trzeba płacić tylko za narkozę nie .
Cytat:
Napisane przez mmhym
Ja też melduję się po wizycie - fiuuuu, jak mi ulżyło
Wieści to 3x i 2xmałe
Z superowych wieści: Mała się obróciła jednak teraz wzorowo ułożona podłużnie główkowo. Szyjka trzyma bardzo dobrze i nie mam już anemii, a nawet wynik blisko granicy nie jest Mała waży prawie 2 kg bez 7 dag
Z mniej dobrych to jestem +13 i rzeczywiście mam infekcję
Ulka na USG dzisiaj śmiesznie bawiła się rączkami, więc zdjęć buzi nie mam, ale uśmialiśmy się wszyscy, bo wyglądało jakby grała na trąbce.
|
Brawa dla malutkiej . Mam nadzieję, że moja też się obróci .
Cytat:
Napisane przez BeautifulLie
Hej kochane, ja wylądowałam na IP lekarz chce mi podać sterydy na rozwój płuc synka, oprócz tego mam dalej stawiania i stwierdził że mały może być zbyt mały (ciekawostka od miesiąca nie mialam usg i nie wiem skąd to wnioskuje) boję sie i nie chce tu być, czekam na usg mam je mieć dzisiaj.
|
Kurczę, miałam nadzieję, że samo przejdzie ale najważniejsze, że jesteś pod opieką lekarzy, bądź dobrej myśli i pisz do nas na bieżąco.
Ja mooooooooooooocno trzymam za Was kciuki!   
Cytat:
Napisane przez Niutka25
Witam!
Niestety od niedzieli was nie podczytuję, latam tylko po dermatologach z moją córcią, i co się okazało?! Świerzb! Do jasnej ku*** nędzy! już wysiadam psychicznie:/ siedze teraz i obmyślam plan, przez najbliższe dwa tygodnie nie bede robic nic innego jak prac, prasowac, dezynfekowac i smarowac wszystkich członków rodziny!
|
Ojej, niefajnie . Mam nadzieję, że szybko się z tym uporasz! Zdrówka dla córci!
Cytat:
Napisane przez Enia_
oko po upadku Tel trochę zasiniale i boli przy dotyku ale da sie przezycpo wizycie ok,na razie nic zlego sie nie dzieje,czekam na kolejną wizytę i ustalamy termin ccnormalnie jakbym o sobie czytala
tez jestem po wizycie,nastepna 14 lutego w urodziny córki
malenstwo wazy podobnie bo 2600 i nadal jest główką w gorze ale u mnie to rodzinne i moja miednica tez waska stad tez moze takie ulozenie dziecka
mam te same globulki bo ja juz po wymazie i wyszly mi jakieś drozdzaki no i trzeba paskudztwa się pozbyc tylko ze ja zaplacilam 30 zl ! A dziwilam sie co tak dużo a tu jednak sie okazuje ze inni płacą wiecej tez za 6 sztuk
po wizycie tez bylam w biedronce tylko nie po czekoladę a po lody
|
za wizytę a Malutka może jeszcze się obróci? A jak było z pierwszą córcią? Rodziłaś sn czy cc?
Mam nadzieję, że infekcja szybko minie, ja też jestem ciekawa jak tam u mnie bo czasem czuję lekki dyskomfort..
Ja też miałam wczoraj ochotę na słodkie i spałaszowałam 4 czekoladki.
Widzę, że i Wam zima daje się we znaki. Dla mnie mogłaby się już skończyć. Zaawansowana ciąża i zima zdecydowanie nie idą ze sobą w parze.
Czy Wasze maluszki też się tak wysoko uplasowały? Mi czasem aż trudno oddychać, Niuśka leży zaraz pod biustem.
Dziś mam lekcje po południu więc pewnie będę zaglądać, jestem ciekawa co pokaże USG u BeautifulLie .
I'll be dreaming my dreams with you..
|