Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Szukamy krewnych
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-22, 13:16   #11
Drift
Wtajemniczenie

Dot.: Szukamy krewnych

mnie bardzo kręci poznawanie przeszłości rodziny. Właśnie czekam na odpowiedź z jednego z muzeów w Szubinie czy istnieje możliwość jakiegokolwiek udostępnienia mi większej ilość wiadomości na temat jednego z członków Powstania Warszawskiego bo może on być moim pra pradziadkiem i jestem bardzo podekscytowana

co do tych dzieci oddawanych obcym to racja, siostra mojej babci nie mogła mieć dzieci więc przed długi czas opiekowała się moją babcią najmłodszą z rodzeństwa, a kiedy wyszło na jaw, że to nie ona jest jej prawdziwą mamą, a babcia wróciła do rodziców, razem z mężem wzięli dziecko od pewnej kobiety ze wsi.

co do Monte Cassino i gen. Andersa ja swojego pradziadka znalazłam w Wykazie Poległych i Zmarłych Żołnierzy Polskich Sił Zbrojnych na Obczyźnie w latach 1939-1946.
Mam ogromny problem z miejscowością, którą potwierdzają razem z innymi danymi karty represyjne. Podano Pomorze, powiat Kartuzy, miejscowość Przerysiewicze. Porblem z tym, że po wpisaniu tej nazwy nie wyświetla się nic, zero jakiegokolwiek odnośnika. Szukałam po mapach czegoś na kształt tej nazwy, niestety nic i nie wiem co dalej.