Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11
kefii trzymam kciuki za Mikołajka!
Cytat:
Napisane przez lolita25
Tak....tak właśnie się wk*****am , miała być surówka porowa a ona mi zapakowała wiosenną, najchętniej bym tam pojechała i jej to pudełko z ta surówką wiosenną w  wsadziła....mówiłam dwa razy że porowa, zaczęłam wybierać ser a ona zapakowała wiosenną....zamiast pogaduszki sobie urządzać z koleżanką powinna się klientem zająć 
|
Idź i rzuć w nią tą surówką. Celuj we włosy Wyobraź sobie, że baba musiałaby wyciągać kapuchę z włosów 
Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu
A mi się wydaje, że te wszystkie specyfiki można o kant doopy rozbić. Owszem, ważne jest nawilżanie, o skórę trzeba dbać, ale natury się nie oszuka. Ja używałam Elancylu całą ciążę i jakieś rozstępy się pojawiły. Nie żałuję wydanych pieniędzy, bo uważam, że lepiej dbać i nie mieć później do siebie pretensji, ale w magiczne działanie tych specyfików nie wierzę 
|
Cytat:
Napisane przez sweet_vintage
krolowa_nilu, nigdzie nie jest potwierdzona skuteczność tych specyfików. U mnie zadziało, bo brzuch smarowany jest "czysty", za to na wewnętrznej stronie ud, którą pominęłam wylazło kilka rozstępów. No i genów dobrych nie mam, bo moja mama ma straszne rozstępy po ciąży ze mną na całym brzuchu właściwie. Tak czy owak, myślę, że lepiej smarować, nawet jeśli zadziałać ma efekt placebo 
|
Ja też o tym czytałam, że nie ma dowodów na to że wszystkie magiczne cusie antyrozstępowe działają. Zależy to od kondycji skóry przed ciążą, nawilżenia i genetyki - tego jakie nasza skóra ma predyspozycje do rozciągania się i tyle.
Ale nie znaczy, że dobre nawilżenie szkodzi 
Cytat:
Napisane przez perfuzja
(...)
Emil tez przybiera jak szalony. Według naszej domowej wagi waży już 4400
Ale wczoraj mama powiedziała mi, ze ja tez przybieralam jak szalona i lekarz nie wierzył, ze jestem tylko na piersi. A mając 2 lata wazylam tylko pól kilo wiecej niż mając rok
milka chyba kluczowe było baaardzo dokładne osuszanie pupy po mycie. Ale: mylismy sama woda, osuszalismy porządnie, zasypywalismy mąka i smarowalismy sudocreamem. Teraz odstawiamy sudocream i zobaczymy co będzie.
|
A w nocy jest na wielo czy pampkach?
Cytat:
Napisane przez _Shiloh_
U mnie dwa duże kawałki łopatki jedna zapiekana z cebulką i serem żółtym w piekarniku (to dla TŻ) a dla mnie zapiekana ze szpinakiem też w piekarniku. Do tego ryż wymieszany z marchewką pokrojoną w kostkę, groszkiem, kukurydzą z odrobiną masełka.
Nie zrobiłam tej cebulowej, wciąż się czaję
Ale za to jutro już nie wiem co na obiad zrobić :/
|
TŻ szpinakiem gardzi? Wciśnij mu że szpinak jest dobry na potencję W sumie szpinak jest dobry na wszystko, więc niewykluczone że na potencję też. Może to przypadkiem prawda 
Cytat:
Napisane przez Akkma
Dziewczyny strasznie od rana boli mnie brzuch, tak u góry 
Rano bolało mnie jeszcze jak na okres - dosyć mocno, ale wzięłam nospę i przeszło. Teraz został tylko ten okropny ból na górze. Co to może być? Rano jeszcze do tego mnie mdliło  . Najbardziej mnie boli jak chodzę i jak mała się rusza, a najmniej jak siedzę tak 'na żula'.
Idę się przespać i chyba odpuszczę sobie dzisiaj szkołę rodzenia 
|
Ja wczoraj jadłam obiad na żula. Uparłam się że nie będę jeść rosołu na półleżąco, bo si uświnię, więc usiadłam za stołem Rozkrok 120 stopni, pochylona jak diabli bo mnie plecy bolały jak się wyprostowałam, i oba łokcie na stole, bo jakoś musiałam się podpierać żeby nie paść ryjkiem w miskę. I tak się uwaliłam jak prosiak, ale miałam tę satysfakcję 
Wogóle wczoraj tak mnie plecy zaczeły boleć w jakiejkolwiek pozycji pionowej, że w supermarkecie chodziłam na wózku jak na balkoniku - prawie leżałam na nim przewieszona w pół A dzisiaj po dzikim bólu pleców ani śladu