Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Żonki 2009 cz. XXXVI
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-22, 17:42   #3913
martucha84
Zakorzenienie

Dot.: Żonki 2009 cz. XXXVI

Bo są różne dzieci. Jedne szybko chodzą inne szybko mówia a kolejne szybko ustawiają sobie rękę.
Dziecko 10 miesięczne chodzi i jest ok ale 15 mce jak zaczyna chodzić to tez jest dobrze. Tak samo jest z ręką.
Nikt nie wymaga od 3 latka 10 sekundowego skakania na 1 nodze bo to norma dla 5 latka ale juz trzymania kredki się wymaga. Nic bardziej błędnego.
Niektóre dzieci załapuja to mega szybko inne potrzebują pełnego rozwoju. Mój syn jest klasycznym dzieckiem trzyma jak trzy latek coraz częściej jednak kredka jest juz przy końcu lekko trzymana wiec nie naciskam nie przyspieszam skoczy 4 lata i będzie miał kłopot zacznę mu ją ustawiać.

Ważne jest jeszcze to ze w momencie przechodzenia na wyższy poziom dziecko może sie cofnąć np wracać do trzymania całą dłonią gdy już miało kredke uwolniona.

W nauczycielkach jutro wrzucę klika zabaw jak ustawić palce. Baja fajnie opisała jak wspomagać rękę to ja wrzucę tylko jak ustawić palce.

Ktosia Marcela to jest klon pata wiec mnie to nie dziwi