2007-06-01, 20:15
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "emocjonalne" jedzenie
Cytat:
Napisane przez Atram
kiedy macie dola, jest wam zle, ktos z was zrani.. wezcie kartke papieru i napiszcie co czujecie, nie zajadajcie emocji tylko wyrzuccie je z siebie. zajadanie emocji nie nie da, po obzarstwie dalej bedziecie sie czuly tak samo zle.
|
Zgadzam się całkowicie.
Takie notatki naprawdę bywają bardzo pomocne... Czasami można do nich wrócić, pomyślec nad tym wszystkim na spokojnie, jak już emocje, nerwy, żal - opadną.
Mi też pomaga muzyka. Jak naprawdę jest źle, zamykam się w swoim świecie (długo pracowałam nad swoim pokojem, aby był dla mnie azylem, wizualnie i przede wszystkim abym czuła się w nim dobrze) - włączam muzykę, z reguły niestety jest dość spokojna (to pogłębia czasem dół) - zmykam oczy i mam czas dla siebie, dla swoich myśli. Wyciszam się i to mi pomaga.
Przyznam że nigdy nie miałam problemów z objadaniem się jak mi było źle, ale wydaje mi się że to złe wyjście, bo może na chwilę okaze się być lepiej po zjedzeniu pudełka lodów, ale potem wpędzicie się w jeszcze większy dół - "całe pudło lodów..." - błędne koło.
|
|
|