Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - "emocjonalne" jedzenie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-06-01, 20:15   #11
Ather
Zakorzenienie

Dot.: "emocjonalne" jedzenie

Cytat:
Napisane przez Atram Pokaż wiadomość
kiedy macie dola, jest wam zle, ktos z was zrani.. wezcie kartke papieru i napiszcie co czujecie, nie zajadajcie emocji tylko wyrzuccie je z siebie. zajadanie emocji nie nie da, po obzarstwie dalej bedziecie sie czuly tak samo zle.
Zgadzam się całkowicie.
Takie notatki naprawdę bywają bardzo pomocne... Czasami można do nich wrócić, pomyślec nad tym wszystkim na spokojnie, jak już emocje, nerwy, żal - opadną.

Mi też pomaga muzyka. Jak naprawdę jest źle, zamykam się w swoim świecie (długo pracowałam nad swoim pokojem, aby był dla mnie azylem, wizualnie i przede wszystkim abym czuła się w nim dobrze) - włączam muzykę, z reguły niestety jest dość spokojna (to pogłębia czasem dół) - zmykam oczy i mam czas dla siebie, dla swoich myśli. Wyciszam się i to mi pomaga.

Przyznam że nigdy nie miałam problemów z objadaniem się jak mi było źle, ale wydaje mi się że to złe wyjście, bo może na chwilę okaze się być lepiej po zjedzeniu pudełka lodów, ale potem wpędzicie się w jeszcze większy dół - "całe pudło lodów..." - błędne koło.
Ather jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując