Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Szybkie pytania - szybkie odpowiedzi, ZBIORCZY
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-22, 21:32   #2707
Paulinka675
Zakorzenienie

Dot.: Szybkie pytania - szybkie odpowiedzi, ZBIORCZY

Cytat:
Napisane przez wiecejczadu Pokaż wiadomość
witam Was za bardzo nie wiem gdzie umieścić tego posta (jeżeli nie jest w tym temacie co być powinien to przepraszam) więc umieszczam go tutaj

Zamierzam zmienić swoje nawyki jedzeniowe (nie ukrywam, że chcę przy tym schudnąć ), co sądzicie o takiej 'diecie', czego jej brakuje, a co jej jest niepotrzebne?
-warzywa (na parze lub surowe)
-owoce (wykluczając banany)
-ciemny chleb lub krążki ryżowe
-zielona herbata
-dużo wody niegazowanej
-kasza gryczana
-ryby na parze (tak myślę, że łosoś, pstrąg, mintaj, sardynki śledź, makrela)
no i kilka pytań:
1. co zamiast cukru białego? czytałam, że cukier trzcinowy jest równie szkodliwy co cukier biały, w takim razie miód?
2. jakie ryby będą najlepsze? (nie jestem pewna co do śledzia i sardynek, nie wiem w jakiej postaci je jeść)
3. czy kawa bezkofeinowa się nadaje do tej 'diety' czy lepiej wykluczyć ją całkowicie?
będę wdzięczna za każdą poradę i uwagę
czemu odrzucasz banany? i gdzie są tłuszcze i mięso?

zamiast cukru było wcześniej, slodzik, stewia czy co tam jeszcze, wszystko to zło, dlatego ja nie słodze herbaty tylko kawę i kakao które piję 2x w tygodniu (miodem możesz słodzić ale pamiętaj też ma kalorie i węgle i to nie mało)

myślę że możesz pić normalną naturalną kawę a nie jakieś bezkofeinowe dziwactwa

ja śledzia jem normalnie z cebulką zalewanego olejem, oczywiście niezbyt czesto w innych postaciach sobie go nie wyobrażam

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując