Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-23, 09:51   #422
senira666
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
a pamiętasz co na SR mówili? bo u mnie mówili, że jesli sama byś wyszła to wyjdx i z dzieckiem tylko ciepło ubierz.
Ja bym nie wylazła na - 10 stopni ale ja to już przy +3 niechętnie wychodzę
hehe ja poniżej +20 już zaczynam marznąć
ale na SR też u nas mówili że do -10C można wychodzić.

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Do -15 można wychodzić spokojnie, ja bym wyszła, opatulone dzieci w gondoli tak nie odczują tej temperatury...tak mi się wydaje
tylko buzie wysmarować porządnie kremem.

Cytat:
Napisane przez Nemezis23 Pokaż wiadomość
Ciekawe co Twój lekarz powie na to puchnięcie. Z tego co kojarzę to pisałaś, że nie schodzi Ci po nocy. Ja miałam tak samo i lekarz był zaniepokojony, bo podobno tak nie powinno być. Kontroluję ciśnienie i patrzę czy białko się nie pojawia w moczu. Zaczęłam też więcej pić i leżeć z nogami w górze. Dobra jest pokrzywa, działa moczopędnie napisz co lekarz powiedział
właśnie spytałam od razu na początku (żeby później nie zapomnieć )
sprawdziła ciśnienie dwa razu (na początku i na końcu wizyty) spytała od kiedy tak mam, sprawdziła wyniki badań i wagę i powiedziała że to woda się gromadzi i dlatego puchnę i że po porodzie samo zejdzie.

ogólnie po wizycie ok. mała głową w dół ale wysoko jeszcze, szyjka co prawda skrócona ale skoro nie ma żadnych skurczy a jedynie co to sporadycznie czuje takie "ciągnięcie" w dół to nic nie wskazuje na poród w ciągu najbliższych dni i jeżeli nie urodzę to do kontroli znowu za tydzień