Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.8
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-23, 17:07   #747
lazada
Zadomowienie

Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.8

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka172 Pokaż wiadomość
Mi jedna osoba poradziła, że mam wpisać w moją lukę wytwarzanie rękodzieła, gdzie później od myślników pisałam: kartki okolicznościowe, albumy na zdjęcia, exploding box'y i na końcu sprzedaż detaliczna wytworów. Nie wiem czy to dobrze czy nie, ale jak teraz byłam na rozmowie, to mi się babka pyta co aktualnie robię, a ja, że jestem bezrobotna, a pan znowu do mnie: ale widzę, że pani ma pracę, że wytwarza rękodzieło, no i wtedy mówiłam, że to w ramach hobby, że nie jest to aż tak rozwinięte bym mogła prowadzić działalność.
bardzo dobrze

Cytat:
Napisane przez kathy8998 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dostałam staż!!!!
gratulacje

Cytat:
Napisane przez nothing_personal Pokaż wiadomość
Hej podczytuję Was już długo i mam pytanie znacie jakieś dobre strony z przykładami listów motywacyjnych? Wiem, że w internecie jest tego mnóstwo, ale może jest jakaś strona, która możecie polecić.
jeśli to Twój pierwszy LM to przejrzyj przykłady żeby wiedzieć jak to mniej więcej wygląda a potem napisz go SAMA. Inaczej na pewno nie będzie dobry.

Cytat:
Napisane przez LeejdiNaati Pokaż wiadomość
Byłam na tej rozmowie dzisiaj. W sumie to poszłam w te 2 miejsca, jednak się wyrobiłam. Pierwsza - na sekretarkę, moim zdaniem nie wyszła tak jak chciałam i nie zadzwonią. Pani mówiła, że oprócz mnie są jeszcze 2 osoby, więc pewnie ja zajmę zaszczytne miejsce 3-ie w rankingu A co do drugiej rozmowy to się nie wypowiadam nawet... Rozmowy nie było, przyszłam i Pan mi powiedział, że przecież wysłał dzisiaj maile do wszystkich, że jednak nie zatrudniają pracownika Dobre nie? 2h przed rozmową maile wysłał
3 osoby to niedużo, masz spore szanse Nie przejmuj się tym, że coś powiedziałaś nie tak jakbyś chciała, większość osób tak ma

Ludzie to są jednak niepoważni . . .

Cytat:
Napisane przez Pestka88 Pokaż wiadomość
Czy ja wiem, czy to takie głupie? Skoro 3 kandydatki mają na przykład podobne kompetencje i równie dobrze można by wylosować, która z nich ma pracę dostać, to może warto zapytać resztę załogi, tak, żeby się wszystkim miło pracowało Bądź dobrej myśli
hm niby tak, tylko myślę niestety, że damska część załogi pewnie by na początek odrzuciła tą najładniejszą kandydatkę..tym bardziej, że one nie uczestniczyły w rozmowie kwalifikacyjnej (przynajmniej tak zrozumiałam).

Cytat:
Napisane przez anioleczek25 Pokaż wiadomość
Dojechałam do domu i dostałam od nich sms-a, że bardzo im przykro ale oferta pracy jest już nieaktualna. Tak mnie to rozwścieczyło, że odpisałam im, że są jakieś niepoważne (właścicielki Biura Rach. i takie zachowanie -przecież w takim zawodzie to wypadałoby aby pracowały jakieś odpowiedzialne osoby). Nie dostałam na to już żadnej odpowiedzi. Właściwie to nie wiem o co im chodziło, może o to że byłabym tą dojeżdżającą do pracy albo poprostu tak naprawdę to nikogo nie szukały (bo przecież jak zanosiłam tam CV to powiedziały, że nikogo obecnie do pracy nie szukają) tylko zrobiły sobie ze mnie żarty. Także tak wyglądała moja pierwsza rozmowa o pracę od momentu jej poszukiwania. Straciłam tylko czas i pieniądze jadąc tam. Ta sytuacja jakoś mi obniżyła motywację do dalszego szukania pracy.
Nie przejmuj się i dobrze, że im tak odpisałaś Nie raz tu były opisywane sytuacje, że ktoś już na rozmowie został poniżony itp. Rozumiem, że jest to trochę deprymujące, ale zapomnij o tym jak najszybciej i wracaj do poszukiwań

Edytowane przez lazada
Czas edycji: 2014-01-23 o 17:12
lazada jest offline Zgłoś do moderatora