2014-01-23, 17:55
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.8
Cytat:
Napisane przez lazada
jakbyś powiedziała jakie masz wykształcenie i doświadczenie to może by było lepiej coś 'wymyślić' 
Jeśli masz sporo doświadczenia to luka nie powinna być problemem, jeśli nie hm myślę, że obecnie pracodawcy są do tego przyzwyczajeni 
Na pewno w takim okresie warto robić różne kursy, może studia, szkolenia itd. Może wykonywałaś jakąś pracę w zawodzie "na czarno" którą mogłabyś wpisać? kiedyś myślałam, że takich prac ludzie nie powinni wpisywać, ale czym to się różni od bezpłatnego stażu których teraz pełno? Niczym.
|
Moje wykształcenie:
studia magisterskie - administracja
studia podyplomowe - bankowość
Europejski Certyfikat Bankowca
Tytuł Dyplomowanego Pracownika Bankowego
Doświadczenie:
Praktyki w Starostwie
Praca w 2 bankach (między tymi dwoma też miałam półroczną lukę)
W tym czasie robiłam różnego rodzaju kursy internetowe, szlifuję angielski, założyłam bloga, wystawiam aukcje na allegro i pomagam w biznesie kwiatowym u szwagra ale nic związanego z doświadczeniem
Cytat:
Napisane przez nikita343
A te dorywcze zajęcia moglabyś wpisac i gdyby ktoś sie pytał powiedziec, że pracowałaś na umowę zlecenie w związku z tym nie masz świadectwa pracy. Jeżeli nie mają związku z doświadczenie to czy te firmy w których pracowałaś mają działy które cię interesują? może byś wpisała pomoc w dziale tym i tym drobne prace wątpie by ktoś to sprawdził.
Ja pracowałam miesiąc w pracy, której by najchętniej nie wpisywała do cv. Niestety po miesiącu mnie zwolnili, nie mam zamiaru pokazywac swiadectwa pracy a że bez tej pracy mam dziure w cv to mówie, że pracowałam dorywczo podczas sezonu urlopowego pracowników po sezonie mnie zwolmili bo wrócili stali pracownicy.
|
Właśnie nie pracowałam nigdzie w branży
---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------
Mi jedna osoba poradziła, że mam wpisać w moją lukę wytwarzanie rękodzieła, gdzie później od myślników pisałam: kartki okolicznościowe, albumy na zdjęcia, exploding box'y i na końcu sprzedaż detaliczna wytworów. Nie wiem czy to dobrze czy nie, ale jak teraz byłam na rozmowie, to mi się babka pyta co aktualnie robię, a ja, że jestem bezrobotna, a pan znowu do mnie: ale widzę, że pani ma pracę, że wytwarza rękodzieło, no i wtedy mówiłam, że to w ramach hobby, że nie jest to aż tak rozwinięte bym mogła prowadzić działalność.[/QUOTE]
Rozumiem może to dobry pomysł w końcu pomagałam wcześniej siostrze przy wytwarzaniu kartek okolicznościowych póki nie zlikwidowała tej działalności. Ale to mogłabym wpisać pomiędzy pracą w banku nr 1 a bankiem nr 2.