Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-23, 21:59   #2011
Tequillla
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5

Cytat:
Napisane przez nivka Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie opłaca się medela PureLan krem na brodawki - nawet w mojej szkole rodzenia babeczka mówiła i ją sprawdziłam. Medela to 100% czystej lanoliny, a 40 gr lanoliny na zrób sobie krem kupicie za 7 zł! Po co przepłacać W razie czego na blogu sroki są analizy i bardzo ładnie wyszedł też krem na brodawki rossmannowski (lanolina i fajne oleje i też nie trzeba zmywać). Na pewno tak wyszłoby taniej
Kochana! dziękuję za tą informację ! Dlaczego ja nie wiedziałam o istnieniu tego sklepu?? Nawet po opłaceniu przesyłki wychodzi dużo taniej, a na bank jeszcze coś fajnego sobie domówię .
Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Swoją drogą gdybyście widziały dziewczyny z mojego oddziału co one robią żeby urodzić gdy są po terminie, lista porad jest nieskończenie długa i to na prawdę jest masakra jak one czekają na poród i się meczą w 41 tygodniu. Jak będziemy bliżej to wam opowiem Większość z nich wcześniej była na lekach podtrzymujących

------------------------------------------
tak też słyszałam, że jak chce się taniej to najlepiej zainwestować w czystą lanolinę ale trzeba mieć na nią receptę, więc jeśli ma się czas to trzeba prosić lekarza o nią, a jeśli kupuje się już leżąc w szpitalu lepiej Purelan

------------------------------------------
na szkole rodzenia uczyliśmy się ostatnio przewijać dzieci, dostaliśmy takiego bobasa z siusiakiem ale były jaja Położna mówi że najlepiej zawsze mówić:
kochanie ty to robisz najlepiej!
Dzięki temu od 30 lat nie odkurza i nie gotuje rosołu bo nie znosi, a podobno mąż kiepsko odkurza ale się cieszy że to robi. Mój chyba będzie najlepszy w przewijaniu
1. znam to, znam
a potem się okazuje że wszystkie wysilki na nic, i tak robią cesarkę a w dodatku z tą cesarką za długo zwlekali i dziecko się rodzi w zamartwicy. To są moje conocne koszmary, nie chcę tego wszystkiego przeżywać ponownie
2. ale w tym sklepie Nivki nic o receptach nie piszą, więc chyba można bez...?
3. Dobreeeeee, w szkole rodzenia czasem pożyteczne rzeczy mówią

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
może się mylę, ale tak mi się coś kojarzy, że w tzw. "niebieskim pudełku", które się dostaje po porodzie, miałam ze dwie próbki tego Purelanu. ktoś jeszcze może to potwierdzić?
Ja w pudelku mialam z Medeli próbkę emulsji do kąpieli, purelanu nie
Podziel się przepisem na ciasto
Cytat:
Napisane przez Rossa1988 Pokaż wiadomość
co do torby szpitalnej to jak byłam w szpitalu na kontrolnych badaniach to doświadczona mamuśka radziła, żeby wziąć ze soba czopki glicerynowe w razie problemu z wypróżnieniem po porodzie... po co się prosić położnej, a nie wiadomo czy by mieli...
Oooo widzisz, dobrze że przypominasz - ja wprawdzie nie czopki, tylko trilac i stoperan, bo problemy przewiduję że tak powiem odwrotne

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Doświadczone mamusie weźcie mi wyjaśnijcie jedną kwestie, bo trochę nie rozumiem mojej karmiącej piersią szwagierki. Czy to powszechne, że 3miesięczne dziecko wisi na cycu 2 godziny? Rozumiem, że na początku dziecko uczy się ssania, potrzebuje bliskości mamy i często jest przy piersi, dla nas to też na plus bo nam rozwija się laktacja, ale chyba po kilku tyg się to jakoś normuje i dziecko karmi się krócej, bo potrafi już ssać itd.
Bo wg mnie choć jestem laikiem to dziwne, żeby znikać na taki długi czas na karmienie, przy którym dziecko zasypia. Skoro śpi przy cycu no to chyba się już najadło i nie ma sensu go dalej karmić.
Gdzieś czytałam o 20 min aktywnego karmienia z jednej piersi skoro przez ten czas dziecko się naje to trzymanie go dłużej nie ma sensu, bo i tak się już zdążylo najeść, prawda?
Jak na nią patrzę to mi się odechciewa kp! Mam drugi zupełnie odmienny przykład kuzynki karmiącej piersią, jej synek na tym etapie przystawiany był na żądanie i samo karmienie nie trwało zbyt długo, a mały regularnie co 3 h domagał się piersi, więc było to jakoś unormowane
Czasem dzieci mają bardzo dużą potrzebę ssania, mialam wśród znajomych takie przypadki. Ssą nie z głodu tylko dla przyjemności. Jestem gorącą zwolenniczką KP, ale uważam, że mama nie powinna być smoczkiem. Jeśli jeden model smoczka nie odpowiada dziecku, to można próbować z kolejnym...
Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
I ja mam takie informacje, co więcej przetestowałam na swoim własnym osobistym dziecku smarowałam brodawki i karmiłam
i ja też co więcej, malej strasznie to smakowało, kiedy tylko wyczuła zapach to się tak rzucała na cycka, że myślalam, że mnie pożre
-------------------------------

Ejże, gdzie są moje cytaty????
Ktoraś z was pytala o Salve - to nie nazwisko a klinika http://www.salve.pl/Porody,3,0,5

Edytowane przez Tequillla
Czas edycji: 2014-01-23 o 22:03
Tequillla jest offline Zgłoś do moderatora