Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013, cz.IV
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-24, 04:10   #3111
jo_asiek
Zadomowienie

Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
No to mam rzeska posciel ysta poszewke i sterylna sypialnie
A co do rzeskiej poscieli. Cegielska mowila w prognozie na tvn zeby wystawic posciel i miski, przytulanki na mroz bo ty zabija zarazki zamiast do lodowki jak tu kiedys pisalyscie. Jutro wszystkie miski Fifka leca na dwor

O! Dobrze, że o tym napisałaś. Rano zrobię to samo

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Jak byłam teraz z Bartkiem u lekarza to jedna babka jak wyświetliło na monitorze że jej kolej wsadziła sobie córki smoczek do buzi, dziecko na ręce i w drogę
Za to druga koleżanka ma już czteroletnią córkę i ona do tej pory smoczek używa, nie tylko do spania ale i w ciągu dnia również zresztą TŻta bratanica też jakoś ponad 3 lata używała.

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Więc zdaję relację

Mieliśmy szczepionkę na zoltaczke, bylo ok, Nina dzielna teraz też jej nic nie jest
Bylo też spotkanie z fizjoterapeuta w grupie, Nina i jeszcze dwójka dzieci z 28 października czyli dwa tyg młodsi. Położyli Ninę i chłopczyka koło siebie i zaczęli robić totalną roz.p.i.e.r.d.u.c.h.e no dogadali się super. Nie wiedziałam że tak się mogą takie maluchy skumac. Ogólnie z Nina wszystko ok, na swój wiek wszystko jak ma być. Natomiast trzecie dziecko. .. dziewczynka, matka ukrainka, dziewczyny masakra! Przyszła z ta dziewczynką w dwóch kombinezonach i dwóch czapkach!!! Kumacie? Taka bawełniana czapka pod wełniana. .. i welurowy kombinezon pod puvhowym, w śpiwór i do wózka. .. oczywiście body, sweter itp no masakra! A dzisiaj było 0 stopni. Mi babka powiedzała że będą ćwiczenia to rozebrałam młodą do samych body zeby machała nogami a tamta zostawiła to dziecko w spodniach, rajtuzach, body, swetrze no i w tej cienszej czapce...
Tamta matka nie kładzie tej dziewczynki na brzuszku bo się boi (??)... i to na serio było widać! No leżała w miejscu i się nie ruszała prawie w ogóle!
Także dziewczyny jak najwięcej na brzuch, bo serio ja zobaczyłam dzisiaj jak wiele to daje!
A poza tym z tego co się dowiedziałam:
*w domu dziecko ubierać luźno, przewiewnie
*jak najmniej w fotelikach czy bujaczkach, najlepiej tylko do karmienia, jak najwięcej na macie edukacyjnej, albo nawet na podłodze. Pani polecala takie maty jak do fitness podkladac no super izoluja
* po KAŻDEJ zmianie pieluszki na minutę na brzuszek
*pozwalać dziecku bawić się nago. I tu pani powiedziała że ona ze swoją córką robiła tak, że kladła ją gołą na ręcznik (oczywiście coś pod spodem) na podłodze bo jak sikała to tylko ręcznik do prania. U chłopców zaleca się wiekszy ręcznik
*trzy miesiące to najwyższa pora żeby oduczyć dziecko ścisłego otulania. Swoboda podczas snu też jest bardzo ważna

Ogólnie cały czas powtarzała o tym że dzievko ma machać i się ruszać.

Czym lżej ubierze się dziecko w domu tym większa swoboda ruchów, tym dziecko się więcej rusza, tym jest mu cieplej

A położna mnie opipcyła że daje wodę z butelki. Powiedziała że od raxu x kubeczka z tym dziobkiem. Butla tylko do mleka. .. trochę się dygam ale spróbujemy wkrótce.

Sorry że znów tak długo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dzięki za wskazówki. Co do ubioru dziecka przez tą ukrainkę to Przecież ten dzieciak mógł się ugotowac, masakra

Za oknem minus 17, brrrr.... Odczuwalna według pogody, to obecnie minus 27! W tym momencie doceniam moje cieplutkie łózeczko, zanurzam się w pościeli i jeszcze trochę pospie. Szkoda tylko, że przytulić się nie ma do kogo, bo chłop godzinę temu pojechał na wschód i wróci rano.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora