Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Anna Karenina
Wątek: Anna Karenina
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-24, 09:43   #18
grubella
BAN stały

Dot.: Anna karenina

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
you dont say
a ty znasz jego biografię że się tak podniecasz? szkoda tylko że doktryn nie przenosił na swoje życie i był seksistą.
ludzie myslą że jak kilka ladnych i wyniosłych słów przeczytają to autor automatycznie jest królem. nie, nie jest. jest znaczącą postacią literacką i tego mu nikt nie odbierze, ale tak prywatnie to gorzej niż dno.
Znam biografię kilku pisarzy rosyjskich i radzieckich . To znaczy coś tam jeszcze pamiętam i kojarzę bo z racji podeszłego wieku pamięć zaczyna nie dopisywać.
Nie pamiętasz z racji młodego wieku tych czasów ale był kiedyś taki teleturniej "Wielka gra".
Wyuczyłam się z pisarzy rosyjskich i nie tylko, przeszłam eliminacje ale program zdjęto z anteny z powodu niskiej oglądalności i nie miałam szans popisać się swoją wiedzą i wygrywać nagród pieniężnych.

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Napisane przez maacieek Pokaż wiadomość
Może i dziwne jednakże dopiero niedawno na poważnie zainteresowałem się klasyką zwłaszcza autorów rosyjskich Dostojewski, Tołstoj Bułhakow i od niedawna zacząłem czytać ichniejsze dzieła.
A szczerze? Jak o Roemo i Julii słyszałem czy Antygonie tak o Kareninie ni widu ni słychy czy to gdziekolwiek w programach czy też w szkole
Mnie to nie dziwi. Warto ich czytać. I jeszcze kilku innych jak np. Czechow, Szołochow.
grubella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując