|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
Cytat:
Napisane przez MamaKtosia
Ja chyba jestem jedyną doula na świecie, która nie uważa żeby ciąża była jakimś super okresem. Znaczy jasne, że to cudowne być mieszkaniem dla małego ktosia i ewidentnie jest w tym ogromna magia, ale fizycznie i jedna i druga ciąża są dla mnie dosyć kiepskie.
To się nazywa osobliwe połączenie  . Fajnie i wszystkiego dobrego z okazji rocznicy. Nam 10 lat wspólnego życia leci. Rany.
|
Ja tez nie lubię być w ciazy ale pewnie jeszcze sie zdecydujemy na kolejna, wszystko na to wskazuje 
Cytat:
Napisane przez VwVampirka
Witam 
U mnie z brzuszkiem już lepiej, tzn jak wstałam zrobić sobie śniadanie, to czułam, że mi coś tam pobolewa, ale mogłam normalnie chodzić i funkcjonować. Będę na edukacji, to podpytam o te bóle i kiedy to zaczyna robić się niebezpieczne...
I dziś nie mogłam sobie odmówić... zabawy wózeczkiem... takim rozwalonym, bo ciągle go nie poskładałam, ale tak trochę sobie pojeździć musiałam
Mówisz i masz:
Za dużo nie mówili. Program prowadziły 2 babki, jedna z nich jest psychologiem z tp na luty. Zdążyłam zanotować wszystko co mówiły, tj:
Pakować można się tak wcześnie jak tylko czujemy, że potrzebujemy. Takie spakowanie torby nas uspokaja, jednak zalecane jest mieć spakowaną torbę od mi. 36 tc (ale psycholog miała spakowaną już w 3 miesiącu ciąży).
Babki wymieniły kolejno (bez ilości):
- akcesoria dla dziecka (ubranka tj: koszulka, pajacyk, śpioszki, kaftanik, niedrapki)
- akcesoria dla mamy tj: dokumenty, kartę ciąży, najwcześniejsze badania,
- kosmetyki (mydełko dla dziecka, pieluszki (min.1 paczka), wszystkie kosmetyki dla dziecka własne), ręczniczek,
- chusteczki do przemywania dziecka i przemywania mamy,
- pieluszki dla mamy,
- majtki poporodowe,
- batonik dla taty,
- laktator, wkładki laktacyjne (na nawał pokarmu, który często jest ok w 2 dobie po porodzie)
- stanik do karmienia,
- koszulka rozpinana do karmienia.
Na stronie szpitala powinno zawsze być wszystko wymienione i stamtąd należy korzystać. Zauważyłam w przykładowej torbie jeszcze poduszkę do karmienia. I więcej nic nie było. Jak zwykle zarzucili ciekawy temat i zrobili go po łebkach
A ja mam odwrotnie. Jak leżę to jest super, a jak tylko wstanę to zaczynają się cyrki... Wogle widzę, że coraz więcej z nas ma problemy, to z kręgosłupem, to z bólami brzucha  to już ten czas? Myślałam, że dopiero przed samym rozwiązaniem 
Co do spania, to ja wtulam się w rogala i mi dobrze się śpi... chociaż i tak kilka razy się budzę i często po prostu sobie leżę nie mogąc zasnąć... ale wiem, że rano zawsze sobie to odbiję i przyzwyczaiłam się do tego...

|
Vampirko ciesze sie, ze juz lepiej dzisiaj z bolem i koniecznie podpytaj 
Cytat:
Napisane przez karolkya
dziewczyny trzymajcie kciuki żebym po południu dostała się do gin bez numerku i żeby wszystko było ok 
|
Kciuki 
Cytat:
Napisane przez Myska0
Gratuluję udanej wizyty i brawa dla przygotowanego lekarza
Bardzo mało przytyłaś 
I oby udało się z autem 
|
Dziekuje no oby sie udalo chociaz ja i tak bym prowadzila nasz stary, bo znajac zycie to dostaniemy auto z gleboka rezerwa to nie bedzie mi sie chcialo zaraz jechać i tankowac 
Cytat:
Napisane przez kaorlak
Kasian gratuluję udanej wizyty!!! 
|
Dziekuje 
Cytat:
Napisane przez karolkya
Super, ze wizyta udana  I że Antosia pozostała sobą  Ty chudzinak pewnie jesteś, jak tylko tyle przytyłaś... ja już 6 kg a 21tc5d... ehhh
|
Chudziak no niestety nie chudziak i dlatego tak sie martwie ta waga co by za duzo nie przytyc 
Hanula nadal spi, a my nie mamy w zwiazku z tym co ze soba zrobić, a budzić jej nie chce. Maz mi poszedl po cole do sklepu, bo nabralam ochoty 
Ale dzisiaj zimno na dworze, chociaz sloneczko pieknie swieci 
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|