Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-24, 11:01   #2605
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V

Cytat:
Napisane przez MamaKtosia Pokaż wiadomość
Ja chyba jestem jedyną doula na świecie, która nie uważa żeby ciąża była jakimś super okresem. Znaczy jasne, że to cudowne być mieszkaniem dla małego ktosia i ewidentnie jest w tym ogromna magia, ale fizycznie i jedna i druga ciąża są dla mnie dosyć kiepskie.

To się nazywa osobliwe połączenie . Fajnie i wszystkiego dobrego z okazji rocznicy. Nam 10 lat wspólnego życia leci. Rany.
Ja tez nie lubię być w ciazy ale pewnie jeszcze sie zdecydujemy na kolejna, wszystko na to wskazuje

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Witam
U mnie z brzuszkiem już lepiej, tzn jak wstałam zrobić sobie śniadanie, to czułam, że mi coś tam pobolewa, ale mogłam normalnie chodzić i funkcjonować. Będę na edukacji, to podpytam o te bóle i kiedy to zaczyna robić się niebezpieczne...

I dziś nie mogłam sobie odmówić... zabawy wózeczkiem... takim rozwalonym, bo ciągle go nie poskładałam, ale tak trochę sobie pojeździć musiałam

Mówisz i masz:

Za dużo nie mówili. Program prowadziły 2 babki, jedna z nich jest psychologiem z tp na luty. Zdążyłam zanotować wszystko co mówiły, tj:
Pakować można się tak wcześnie jak tylko czujemy, że potrzebujemy. Takie spakowanie torby nas uspokaja, jednak zalecane jest mieć spakowaną torbę od mi. 36 tc (ale psycholog miała spakowaną już w 3 miesiącu ciąży).
Babki wymieniły kolejno (bez ilości):
  • akcesoria dla dziecka (ubranka tj: koszulka, pajacyk, śpioszki, kaftanik, niedrapki)
  • akcesoria dla mamy tj: dokumenty, kartę ciąży, najwcześniejsze badania,
  • kosmetyki (mydełko dla dziecka, pieluszki (min.1 paczka), wszystkie kosmetyki dla dziecka własne), ręczniczek,
  • chusteczki do przemywania dziecka i przemywania mamy,
  • pieluszki dla mamy,
  • majtki poporodowe,
  • batonik dla taty,
  • laktator, wkładki laktacyjne (na nawał pokarmu, który często jest ok w 2 dobie po porodzie)
  • stanik do karmienia,
  • koszulka rozpinana do karmienia.
Na stronie szpitala powinno zawsze być wszystko wymienione i stamtąd należy korzystać. Zauważyłam w przykładowej torbie jeszcze poduszkę do karmienia. I więcej nic nie było. Jak zwykle zarzucili ciekawy temat i zrobili go po łebkach

A ja mam odwrotnie. Jak leżę to jest super, a jak tylko wstanę to zaczynają się cyrki... Wogle widzę, że coraz więcej z nas ma problemy, to z kręgosłupem, to z bólami brzucha to już ten czas? Myślałam, że dopiero przed samym rozwiązaniem
Co do spania, to ja wtulam się w rogala i mi dobrze się śpi... chociaż i tak kilka razy się budzę i często po prostu sobie leżę nie mogąc zasnąć... ale wiem, że rano zawsze sobie to odbiję i przyzwyczaiłam się do tego...

Vampirko ciesze sie, ze juz lepiej dzisiaj z bolem i koniecznie podpytaj

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
dziewczyny trzymajcie kciuki żebym po południu dostała się do gin bez numerku i żeby wszystko było ok

Kciuki

Cytat:
Napisane przez Myska0 Pokaż wiadomość
Gratuluję udanej wizyty i brawa dla przygotowanego lekarza
Bardzo mało przytyłaś
I oby udało się z autem
Dziekuje no oby sie udalo chociaz ja i tak bym prowadzila nasz stary, bo znajac zycie to dostaniemy auto z gleboka rezerwa to nie bedzie mi sie chcialo zaraz jechać i tankowac

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Kasian gratuluję udanej wizyty!!!
Dziekuje

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Super, ze wizyta udana I że Antosia pozostała sobą Ty chudzinak pewnie jesteś, jak tylko tyle przytyłaś... ja już 6 kg a 21tc5d... ehhh
Chudziak no niestety nie chudziak i dlatego tak sie martwie ta waga co by za duzo nie przytyc

Hanula nadal spi, a my nie mamy w zwiazku z tym co ze soba zrobić, a budzić jej nie chce. Maz mi poszedl po cole do sklepu, bo nabralam ochoty

Ale dzisiaj zimno na dworze, chociaz sloneczko pieknie swieci

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora