2014-01-24, 11:53
|
|
czyli Endżi
|
Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,
Dziewczyny, dziękuję za słowa wsparcia 
Cytat:
Napisane przez Natala84
rozumiem Cię doskonale.
Moja Hania co prawda budzi się rzadko, bo max 2 razy w nocy, ale też mnie zaskakuje jak dziewczyny tu czsami dramatyzują i kombinują bo dziecko się w nocy raz czy dwa na jedzenie budzi - dla mnie to normalne, jak ma się niemowlaka 
w TWoim natomiast przypadku kompletnie się nie dziwię, jak zaczniesz kombinować z mm czy z kaszkami, bo każdy ma swoją wytrzymałość...
a jak Mały zachowuje sie w dzień? moze np badania moczu warto by było zrobić?
|
Hm, ciekawy pomysł. A co takie badanie moczu mogłoby wykryć/pokazać?
Na początku 2 miesiąca życia, przy okazji pobytu w szpitalu z powodu zakażenia rotawirusem, zrobili mu naprawdę szczegółowe badania - wszystko co tylko było w pakiecie. Dziwiło ich, że z objawów pokazała się tylko wysoka gorączka (no i odparzenie na pupie), szukali czy to przypadkiem nie coś jeszcze. Mały miał wszystkie możliwe usg, rentgeny, ktg, morfologie itd - wszystko ok. Mam nadzieję, że gdyby coś było nie tak, to by to wykryli.
W dzień raczej nie wykazuje nic niepokojącego. Denerwuje się jak nikogo nie ma w pobliżu, nikt się z nim nie bawi, nie gada. Preferuje "zwiedzać" na rękach albo w wózku.
Co około 3-4 godziny ma drzemkę, na ogół 15-30 minut, rzadko godzinę. Dzisiaj mi przysypia co 2 godziny, no ale noc naprawdę okropna była. Uśnie najłatwiej na rękach, ze smokiem albo po jedzeniu/piciu (cyc/butla).
Moja mama mówi, że współczuje, ale nie zna innej sytuacji, wręcz nie wierzy żeby inne dzieci przesypiały noc, bo ja i moja siostra miałyśmy podobnie jak Julek.
Gdybym nie znała tego forum, to bym się tak nie frustrowała Nie wiedziałabym, że i owszem - inne mamy sypiają
|
|
|