2014-01-24, 21:05
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11
Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa
Bardzo Wam dziękuję za wsparcie, to trudne patrzeć jak dziecko się męczy a nie wiadomo jak mu pomóc.
Jutro kupimy Infacol, dziś już za późno niestety, a faktycznie wygląda to na kolki :/ ... eh będę się odzywać w nocy na karmieniu ![:]](//static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
|
Kupcie polecam od wczoraj inne dziecko mam w domu, ale musicie podawac przed karmeniami, a nie jak zacznie już boleć brzuszek bo to nic nie da wtedy 
Cytat:
Napisane przez isia4891
Infacol jest od miesiąca życia stosowalas od kiedy. Mój przez cały dzień dziś tak ma. Podajemy delicol altanie pomógł dziś. Może w ciągu dnia dziś spał 2 gozdziny , na zmianę z mężem cuda wyprawiamy chwila ciszy i znowu płacz. Kupy były, ja na lekkostrawnym jedzeniu a on biedny płacze.
|
Mały mój już ma 5 tygodni, nie podawałam zanim nie skończył miesiąca. Delicol dałam pare razy, ale pomógł na trochę i dalej to samo. Zresztą nie wiem czy moje dziecko ma nietolerancje laktozy wiec nie chce mu tego podawac. A infacol jest typowo na bóle brzuszka, kolki, zaparcia i gazy pod warunkiem podawania przed karmieniem profilaktycznie, a nie doraźnie. Ja i tak podaje co 2-3 karmienia, bo sie troszkę boję, ale widzę że działa.
__
Info ze strony Infacol: Przed każdym posiłkiem należy podać dziecku 0,5 ml zawiesiny (pełną zawartość zakraplacza), która zawiera 20 mg symetykonu. Dobrze wstrząsnąć butelkę, a następnie całkowicie napełnić zakraplacz poprzez dwukrotne ściśnięcie jego gumowej końcówki. Należy pozwolić, aby nadmiar leku spłynął z powrotem do butelki. Lek podaje się doustnie. Zawartość zakraplacza należy wycisnąć głęboko na język dziecka.
W razie potrzeby dawka może być zwiększona do 40 mg (1ml zawiesiny). Podawanie preparatu powoduje stopniową poprawę w ciągu kilku dni.
|
|
|