2014-01-25, 09:26
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Witam Was po kilku dniach przerwy, chorowaliśmy z Filipem we dwoje, jeszcze teściowa na okoliczność dnia babci przyjechała i komputera nawet nie włączałam.
Wczoraj byłam na genetycznym. Czad po prostu jak było wszytko widać, stopki, paluszki wierzyć się nie chce że cały człowiek ma tylko 7 cm. Z samego usg ryzyka niższe niż wynikające z wieku, ale test pappa miałam pobrany. Miałam nadzieję że wczorajsze badanie zakończy temat ewentualnych wad wrodzonych a tak dalej musimy czekać na wynik i na kons. u genetyka .
Zabieram się za nadrabianie.
---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------
Cytat:
Napisane przez anafora12345
No właśnie mnie uświadomiłaś że muszę dywanik kupić bo mam panele założone w pokoju . A nie ma przypadkiem takich blokad na szuflady ? Muszę poszukać coś i nie będzie w razie kusiło  No i właśnie nie będzie szkoda wyrzucić mam nadzieję ze mebelki które wybiorę ewentualnie doczekają 2 dzidziusia 
|
U nas te meble to takie normalne są (komoda,regał,słupek) nie jakieś dzidziusiowe i młody korzysta z nich do dziś i na razie się nigdzie nie wybierają. Szczerze mówiąc są zupełnie nie zniszczone. Młody zostaje u siebie ze swoimi meblami a my kombinujemy jak przerobić sypialnię żeby pogodzić potrzeby niemowlaków z szfą gigant która tam stoi.
Cytat:
Napisane przez mamuska11
Ja miałam 3 rodzaje blokad na szuflady i wszystkie moja Zuza rozszyfrowala...
---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------
Szczerze współczuje wiem co to bol zęba.... mnie w poprzedniej ciazy wszystkie bolały cała szczeka ale lekarz powiedział ze muszę poczekać z leczeniem do porodu miałam niby dwie dziury zaczęłam brać dodatkowo wapń z witamina D i przeszło mi....a jak skończyłam karmić piersią i poszłam do dentysty to dziur juz nie byle hehe ciekawe jak to możliwe 
|
O tych blokadach na szuflady to samo mówiły moje koleżanki i ja sobie w ogóle podarowałam. I tak jak piszesz nic tak skutecznie nie działa jak kilka razy przycięte palce . Tzn u mnie nie powstrzymało przed otwieraniem i kilka razy dziennie cała zawartość była wywleczona na podłogę ale po jakimś czasie nauczyłam zbierać spowrotem i zamykanie się odbywało bez uszczerbku na zdrowiu.
Ja zęby miałam leczone w ciąży, nawet ósemkę wyrywaną. A ze znikającymi dziurami tajemnicza sprawa
Cytat:
Napisane przez Optymistka26
Zdarzyło mi sie cos przypalic ale tyle dymu w zyciu nie widzialam. Myślałam że jest pożar w kuchni.
Tymczasem garnek nadal dobry, mieso przypalone od spodu tylko ale 2gi dzien wietrze i nic  Do kuchni wejsc sie nie da jak zamkne okno. Wszystkie firanki z mieszkania, ubrania z przedpokoju, posciel - sa do prania tak śmierdzą. I jak sie pakowac? Jak gotowac? Nie wiem skąd wziąć siły na tą dodatkową robotę ech    Moj kalafior zamiast mozgu robi sie malo zabawny
|
łooo rany, ale zaszalałaś Dobrze że sie gorzej nie skończyło. Ja też z tych śpiących to się pilnuję żeby budzik za każdym razem nastawić.
Nie wiem czy Cię to pocieszy ale też jestem kalafior, dałam młodemu podwójną dawkę leku bo źle przeczytałam stężenie na butelce z syropem
Cytat:
Napisane przez kasiuulad
oszczedzam sie i totalnie nic nie robie  wlasnie zarejestrowałam sie do tej przychodni i o dziwo na termin ktory chciałam, chociaz poczatkowo wolny termin był na pozniej ale jak wspomniałam ze pan dr leczył mnie w szpitalu to babka nie robiła problemu. Mam nadzieje ze lekarz bedzie rownie miły jak w szpitalu...
A co do wagi to wcale sie nie martwie ze chudne bo wiem ze wszystko nadrobie, w pierwszej ciazy przytyłam 18kg a w drugiej niewiele mniej a urodxiłam w 33tyg wiec byloby wiecej, chociaz teraz nauczona doswiadczeniem bede sie bardziej pilnowac bo im jestem starsza tym trudniej gubic nadmiar kg.
|
Super że po tych przejściach z lekarzami wreszcie jakiś honorowy.
Nie wiem co dziewczyny na to ale z wagą moja koleżanka ma taką historię że przy pierwszym dziecku jadła co chciała i przytyła 18kg. Bardzo sie potem frustrowała żeby schudnąć szybko więc w drugiej bardzo racjonalnie się odżywiała, na buzi wyglądała dużo szczuplej ale wagowo przytyła....17kg . Ma teorię że to tycie to jakoś zaprogramowane kto ile i się nie przeskoczy.
|
|
|