2014-01-25, 16:52
|
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lubin, Polkowice, Legnica i okolice - szczęśliwie zakochane łączmy się :)
Cytat:
Napisane przez puchaczmalinowy
Ja dopiero byłam się pytać u Okonia, nad smakiem za wiele się nie zastanawialiśmy bo my chcemy taki z masy cukrowej/lukrowej i w środku po prostu ciemny biszkopt i jakąś masę śmietanową ale nie na margarynie. Tam wszystko i tak mają pyszne  Ostatnio jadłam malinowy mniam! Tylko wydaje mi się, że te panie, z którymi gadałam coś mnie naciągnąć chciały bo ja mówię 55 osób a one, że 3 piętra (530zł), gadam z koleżanką z pracy, która miała 100 osób na weselu i mówi, że miała 3 piętra i jeszcze jej tortu zostało. Tak więc jeszcze nie zdecydowaliśmy. Bo w sumie jak mamy dać tak czy siak 500zł za tort to jednak się na ten z prezencików byśmy zdecydowali.
No i gratki z nowej kanapy  Mi też się marzą nowe meble, no ale już na pewno nie w tym roku  [COLOR="Silver"]
|
Moja siostra miała 5 pięter na niecałe 100 osób. Ale to chyba zależy jakiej wielkości sa poszczególne piętra - bo ostatnie piętro to było ciasto o średnicy ok. 10 cm więc malutkie. Może mają inne "wzory" gdzie poszczególne piętra mają większą średnicę?
Cytat:
Napisane przez whitedevil
My jeszcze się nie zajęliśmy tortem, ale wiadomo że weźmiemy z cukierni Pana Furtaka. Szczegóły nie ustalone, ale będzie śmietanowo-brzoskiwiniowy, ewentualnie tiramisu + malina. Najchętniej "prezencikowy" 
|
Furtak to Jawor prawda? Niestety za daleko dla mnie, ale opcja tiramisu - malina brzmi świetnie!
|
|
|