2014-01-26, 19:52
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uniwersytet Łódzki część II
Cytat:
Napisane przez Shades
Dzięki za info znalazłem  Więc tak przy żadnym przedmiocie nie jest napisane TAK w polu wymagany do warunku.
Ale mam inny problem niżej jest taka tabelka z wymaganymi punktami ECTS i w polu Liczba wymagana do zaliczenia warunkowego jest 27 punktów, a w polu Liczba wymagana do zaliczenia pełnego jest 28 punktów.
W załączniku pokazuję jak to wygląda. Czyli co wychodzi na to, że tak naprawdę muszę zaliczyć wszystko bo za jeden punkt to ja mam tylko wf, z którego i tak nie można wziąć warunku? :P Tak to niby wygląda na moje oko skoro różnica pomiędzy pełnym a warunkiem wynosi 1 punkt chyba, że mam zły tok myślenia.
A z tym wf-em to mnie nie na żarty wystraszyłaś, kurde nie zdać przez głupi wf? Koledzy na polibudzie po 2 lata zlewali wf, nawet chyba zwolnień nie przynosili i odrabiali sobie zwyczajnie na 3 roku, a tutaj kurde gdzie ja to teraz zdążę odrobić w tym semestrze. A macie może jakiś kolegów/koleżanki, o których wiecie, że nie uczęszczali na wf i znacie konsekwencje jakie ponieśli?
I jeszcze takie pytanie jak oni sprawdzają tą obecność na wf, jak np. się idzie do innego prowadzącego odrabiać skąd mój główny ma wiedzieć, że byłem u kogoś innego oni to w USOS jakoś wpisują czy co? Może ktoś przybliżyć?
Dzięki za pomoc 
|
Mam koleżankę, która nie zdała przez "głupi wf" :P Zajęcia są po to, żeby na nie chodzić, nawet jeśli to tylko wf.
U mnie to wyglądało tak, że była specjalna "księga" do której musiałeś się wpisać jeśli u kogoś odrabiałeś, a na następnych swoich zajęciach mówiłeś że kiedyś tam odrabiałeś a na koniec semestru sprawdzali ten zeszyt i dodawali obecności z twoich wpisów :P
Cytat:
Napisane przez pffe
musiałabyś zapytać kogoś z wydziału bo wyników nie ma w necie bo mieliśmy tylko w USOS-ie swoje wyniki i czy zostaliśmy przyjęci, nikt nawet nie wiem czy był ostatni na liście więc nie zna progu, możesz tylko wypytywać ludzi z psychologii ile mieli punktów ale tym zacznij się martwić jak napiszesz maturę.
|
Za moich czasów to była strona chyba rekrutacja.uni.lodz.pl i tam po każdej rekrutacji przez jakiś czas dla zalogowanych była cała tabela kierunków z progami punktowymi
Cytat:
Napisane przez Skarfejs
Ojj biedny nieszczęśliwy...
|

A co do tych 2 godzin z wolnym dniem to nie zawsze tak jest, bo ja na 1 semestrze miałam wf (wpisany w plan od 8-15) a potem od 15 do 20 normalnie zajęcia. Więc z wfem na 9 trzeba było siedzieć (jeśli ktoś dojeżdża) do 15 czekając na zajęcia, fu 
---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------
Cytat:
Napisane przez pffe
Co do USOS-a to masz w załączniku gdzie to jest.
Ogólnie to wchodzisz w katalog>studia>przedmioty >twój tok nauczania(semestr itd.) i tam masz taką tabelkę jak ta moja w załączniku tylko ze swoimi przedmiotami  'Gdybyś jeszcze nie wiedział, to Ci po screenach wrzucę dokładnie jak wejść.
|
U mnie jest fajnie -> http://scr.hu/0wso/4toz3
|