Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Długie karmienie piersią
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-26, 21:53   #251
gda
Zakorzenienie

Dot.: Długie karmienie piersią

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Powiem Ci szczerze, ze tak. Moja corka tak bardzo uwielbia mleko z piersi, ze podejzewam, ze nie bedzie mogla oprzec sie pokusie ale na pewno pozostawie to na zasadzie 1 gora 2 karmienia mleczkiem na dzien i nie w formie osobnego posilku a raczej uzupelnienia.
Fajnie Ciekawa jestem jak to wyjdzie!

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Ja tam już ładnych parę miesięcy temu zlikwidowałam nocne karmienie, po prostu powiedziałam parę razy "nie" i się skończyło bez większego bólu. Moim zdaniem takie duże dzieci nie powinny być karmione na żądanie i nie jest im potrzebne jedzenie w nocy, moja córka sporo je w dzień i ten układ pokarmowy w nocy powinien odpocząć. Karmię raz na dobę, wieczorem po kąpieli przed snem. Zresztą w innych sytuacjach ona w ogóle się nie dopomina piersi, jakby za mną latała i szarpała za bluzkę, pewnie już dawno bym ją odstawiła, bo to dla mnie mało fajne kiedy takie dziecko tak się zachowuje...
Córka przesypia bez problemu i pobudek całą noc, dlatego polecam rezygnację z nocnego karmienia przy tak dużych dzieciach, lepiej się wyśpicie.
A ile miała Twoja córka jak powiedziałaś jej "nie" w nocy?
Bo u mnie jest ciągnięcie za dekolt, pierś jest bardzo potrzebna synkowi do wyciszenia i uspokojenia. Jakbym powiedziała "nie" w środku nocy, to bym musiała walczyć z niezłą histerią, a na to teraz najmniej mam siłę

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

A i vixen, niestety znam dzieci odstawione od nocnych karmień, a budzące się tyle samo w nocy, ile wcześniej się budziły. Także nic nie jest pewne. Tylko wtedy więcej zamieszania - podać piciu, ululać itd. A u nas cyc podać przez sen i śpimy dalej
gda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując