Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - cellulit - trening
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-27, 00:00   #1
sometime
Przyczajenie

cellulit - trening

Mam pytanie do dziewczyn, którym udalo się pozbyc cellulitu co moge jeszcze zrobić lub co robię zle .

Kilka info o mnie
Waga: 50kg, wzrost:169

Aktywnosc:
trening silowy 3 razy w tygodniu ok. 60 min z rozgrzewka (poki co mam mozliwosc tylko z hantlami 5kg, robie trening silowy na wybrane partie ciala, przede wszystkim dolne tj. wykroki, martwy ciag, przysiady kazde cwiczenie 4 serie po 12 powtorzen)

pilates 3x tygodniowo

aeroby tj. bieganie sporadycznie, bo nie chce chudnac

Dieta
proporcje btw ng: B:1,5, T:2 W:0,5

wegle przede wszystkim z warzyw, ewentualnie prdukty pelnoziarniste tj. chleb razowy, ryz ciemny, makaron ciemny

tluszcze przede wszystkim: oliwa, jaja, sery, mieso, nasiona orzechy, tluszcze zwierzece

zrodla bialka: mieso, ryby, nasiona, sery

o odtswianiu takich rzeczy jak slodycze nawet nie wspominam. robie oczywiscie odstepstwa od tego i czasami trafi sie lyzka dzemu, kefir lub owoce. Trafia sie rowniez alkohol, ale wydaje mi sie, ze przy mojej wadze, diecie i aktywnosci wypite raz w tygodniu piwo nie powinno az tak bardzo negatywnie wplywac.

Co moge jeszcze zrobic? w zele i kremy nie wierze. Bede wdzieczna za konkretne przyklady treningu/diety z opisem efektow. Za rady, ktore mozna znalezc wszedze w sieci typu: nie pij kawy,, ogranicz sol, nie jedz przetworzonych wyrobow itp, dziekuje, ale znam je juz na pamiec

byc moze mam tendencje genetyczne. Ale czy moze dzieki treningom silowym, ktory rozwija tkanke miesniowa, ktorejs z Was udalo sie pozbyc cellulitu? jesli tak to w jakim czasie i jak dokladnie.

P.S. Nie jestem pewna czy w dobrym dziale umiescilam watek - byc moze moja pomylka i powinnam go umiescic w dziale pakernia - z gory przepraszam.

Edytowane przez sometime
Czas edycji: 2014-01-27 o 00:05
sometime jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując