Zakorzenienie
|
Dot.: Prawda, że nie ma sensu walczyć?
Cytat:
Napisane przez Polyvinyl_chloride
I co, jeżeli zerwiemy i będę żałować, że się czepiałam, że chciałam za dużo, a mogłam z nim być, bo mi zależało? Albo co, jeżeli zostanę z nim i będę żałować zmarnowanej młodości? Albo co, jeżeli to JA MAM problem ze sobą i w następnym związku powtórzę te same błędy? Albo trafię na faceta, który nie będzie dla mnie na tyle dobry, na ile jest mój obecny, tzn. oszuka mnie/zdradzi/skrzywdzi? Za dużo pytań.
|
Za dużo pytań na raz. Zadaj sobie jedno - czy chcesz być w takim związku, jaki masz teraz oraz czy daje ci ten związek satysfakcję.
Dylematy, czy trafię lepiej/gorzej są niemądre, zwłaszcza te "trafię gorzej". Kojarzy mi się to zaraz z jakąś ofiarą przemocy np. psychicznej, która uważa, że ma spoko faceta, bo np. "przynajmniej mnie nie bije" 
Ogarnij się!! Każda z nas była w związku i większość z nas przechodziła przez zrywania i takie myśli. Ja po 3 latach zerwałam z chłopakiem, bo się męczyłam, oddalilismy się od siebie i więcej radości sprawiało mi spędzanie czasu samej niż z nim. Były myśli, że pewnie już nie znajdę takiego drugiego, bo przecież nie był taki zły + opinie niektórych osób w stylu "jak mogłaś zostawić akiego fajnego chłopaka, będziesz żalować". Nie żałuję. I jak widać świat na zerwaniu się nie kończy.
Oczywiście ja nie namawiam cię do zrywania, bo decyzja jest twoja. Chcę jednak powiedzieć, że takie myślenie i tyle pytań to zło Jesteś młodą kobietą, z wpisów wydajesz mi się bardzo ok, więc kurde nie myśl tak, jakbyś już jutro miała umierać i to w samotoności. Nie wiesz, co przyniesie los. Po prostu weź pod uwagę swoje odczucia w związku, czy jesteś szczęśliwa, czy czujesz, że jest ok, czy związek cię tłamsi, czy wręcz przeciwnie - dodaje mocy i radości do życia. Skup się na swoich uczuciach i oceń sama, czy to jest to, czego pragniesz.
Aha i dodam coś odnośnie zmarnowanej młodości - jeśli ktoś jest w związku i myśli o nim jak "o marnowaniu młodości" to dla mnie jest to solidny znak alarmowy, że coś nie gra! Jestem z facetem rok i nie wiem, czy za rok będziemy nadal razem, bo różnie w życiu bywa, ale wiem, że czas z nim nie jest marnowaniem młodości i czasu
Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż
K&K 
Edytowane przez niebieskie_oczko
Czas edycji: 2014-01-27 o 01:13
|