Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-27, 08:20   #981
nancykenator
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Oglądałyście "Kwiat pustyni"? Czytałam kiedyś ale nie oglądałam wcześniej. Masakra z tym obrzezaniem rytualnym kobiet, kilkulatkom wycinają łechtaczkę i wargi sromowe mniejsze i większe a powstałą ranę zszywają zostawiając malutką dziurkę żeby miała jak sikać czy miesiączkować. A podczas nocy poślubnej małżonek bierze nóż albo brzytwę, rozcina co zostało zeszyte i bierze kobietę siłą. Brrr, chyba mi się przyśni I jeszcze te liczby które podawali na końcu - dziennie 6 tysięcy dziewczynek zostaje w ten sposób okaleczonych...

---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ----------

Obstawiam że chodzi o dzieciowo.pl
wcześniej czytałam książkę, wczoraj film oglądałam, straszne :/
Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

Nadrobiłam w pracy przy śniadanku (nie jem w domu śniadania tylko dopiero w pracy ). Jak wcisnęłam wyślij wiadomość to mi neta odcięło więc teraz przy kawce jeszcze raz napisze.

Buzaki roczkowe dla Hani i Marcinka, i miesiąc młodszemu Kubusiowi też buziaka przesyłam.

neti - cudnie Antoś wygląda w nowej fryzurce, a pompon z serwetek fajny Zdecydowałaś już jaka kolorystyka?

meneq, charlizz - zdrówka

sarah - daj Natusię do przedszkola, ona będzie z dziećmi a Ty byś miała czas na naukę języka. Zobacz jak Blanka fewci super w żłobku sobie radzi i jest szczęśliwa.

little - masakra jakaś...też bym się wk.wiła. Po co pytac jak i tak po swojemu robią...ja bym się wstydziła tak zrobić

Ifwka - trzymaj się
przyłączam się do życzeń roczkowych dla Marcinka i dla Hani r ośnijcie zdrowo, bądźcie szczęśliwi i miejcie zawsze uśmiech na twarzy
a za życzenia w imieniu Kubusia dziękuję

podczytywałam Was przez weekend na telefonie wczoraj chwilę na lapku ale nie miałam siły cytować.

niewiele pamiętam :/
Illusion super łowy, Ty to jednak jesteś zwierz ciuchlandowy

nawijko za sreberko w pieluszce i współczuję popsutego kompa, sama nie wiem, co bym wybrała czy lapka czy tableta ale pewnie lapka

szaja super wpis, muszę teraz czaić na książeczki

neti ale Antonio wydoroślał, normalnie duuuży chłopak z niego

little no niefajnie z tym chrzestnymi, szkoda, że chcą kupować prezenty pod siebie, szczególnie, że kiepski gust mają :/ nie ogarniam, po co pytali, jeśli i tak robią po swojemu :/

sarah fajny pomysł, zawsze miałabyś tą chwilę dla siebie, a Mała oswajałaby się z innymi dziećmi, z językiem...

charlizz, meneq zdrówka dziewczyny

ellmi widzę, że Twój tż teraz boi się Ciebie

a my byliśmy rano na badaniach, Kubusiowi z żyłki pobierały panie krew , cztery osoby i nie mogliśmy dać rady Kubuśkowi tak się wyrywał i płakusiał
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora