Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Anna Karenina
Wątek: Anna Karenina
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-27, 09:48   #25
lalibelle
Rozeznanie

Dot.: Anna karenina

Cytat:
Napisane przez grubella Pokaż wiadomość
Znam biografię kilku pisarzy rosyjskich i radzieckich . To znaczy coś tam jeszcze pamiętam i kojarzę bo z racji podeszłego wieku pamięć zaczyna nie dopisywać.
Nie pamiętasz z racji młodego wieku tych czasów ale był kiedyś taki teleturniej "Wielka gra".
Wyuczyłam się z pisarzy rosyjskich i nie tylko, przeszłam eliminacje ale program zdjęto z anteny z powodu niskiej oglądalności i nie miałam szans popisać się swoją wiedzą i wygrywać nagród pieniężnych.

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Mnie to nie dziwi. Warto ich czytać. I jeszcze kilku innych jak np. Czechow, Szołochow.
Mnie też nie.Też wracam do klasyki,niekoniecznie rosyjskiej.Ostatnio czytałam "Nędzników" Planuję Braci Karamazow
Do klasyki przecież się wraca,są nowe ekranizacje.adaptacje.Cho ciażby Anna Karenina z Keirą Knightley

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
Napisane przez grubella Pokaż wiadomość

A jego niektóre "wywodu moralizatorskie" są ponadczasowe , aktualne zawsze.

Nie ze wszystkimi jego poglądami życiowych się z nim zgadzam ale uważam, że to był wielki czlowiek.
Mnie tam nie przeszkadza,że pisarz napisze coś o moralności.Przecież nie muszę się z nim zgadzać

Thank God, I'm a woman

Edytowane przez lalibelle
Czas edycji: 2014-01-27 o 09:50
lalibelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując