2014-01-27, 14:55
|
#2
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2013-07
Wiadomości: 3 134
|
Dot.: rozmrozenie, ugotowanie i ponowne zamrozenie?
Cytat:
Napisane przez KarolinaK
Kto wie czy moge zamrozic potrawe ktora zostala zrobiona z uprzednio zamrozonych produktow ale ugotowanych???
Czyli np kupuje mrozone warzywa gotuje (na przyklad) zupe i ja zamrazam. Czy kiedy ja rozmroze (np po tygodniu) moge ja zjesc czy nie  .
Albo mam zamrozonego swiezego lososia. Rozmrazam go, robie zapiekanke z lososiem. No i czy moge to ponownie zamrozic czy nie?
|
Myślę, że można, zabijasz to co złe przez ugotowanie, więc to jest jakby nowe danie. Ja często tak robię np. robię pierogi z zamrożonego mięsa, a potem je (pierogi) znowu mrożę. Do dziś żyję, ani się takim jedzeniem nie zatrułam.
|
|
|