Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-28, 12:12   #1617
anitaxas
Zadomowienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI

Dziewczyny jesteśmy już po wizycie. Usg z oceną przepływów dopplerowskich nie wykazało żadnych nieprawidłowości!!! Wszystkie przepływy i narządy są prawidłowe a moja Córeczka wygląda na całkiem zdrową babeczkę i waży ok. 1300g
Dr kazała nie zamartwiać się podwyższonymi d-didimrami, bo one rosną w każdej ciąży, a w mojej (z uwagi na podejrzenie zesp.antyfosfolipidoweg) tym bardziej, jednak najważniejszy jest fakt, że przyjmujemy odpowiednie leki i one chronią nas przed zakrzepami.
W moim przypadku nie ma czegoś takiego jak górna granica d-dimerów, która powinna nas martwić. Ważne są przepływy oraz stała kontrola.

Niestety jest jedno ale.. ilość wód płodowych na dolnej granicy na razie zalecenie picia 3-4l wody/dobę (nie wliczając innych płynów) i sprawdzanie ich objętości na kolejnych wizytach.. Dziewczyny gdzie te wody uciekają, skoro ja od początku ciąży wypijam hektolitry wody No i co prócz wody mogę zrobić żeby było ich więcej???
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora