Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jaki podkład dla mojej cery? - zbiorczy, cz. II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-28, 13:48   #907
Loyd
Zakorzenienie

Dot.: Jaki podkład dla mojej cery? - zbiorczy, cz. II

Cytat:
Napisane przez Bec3 Pokaż wiadomość
Hmm... co do ceny to raczej nie gra większej roli Chciałabym żeby był naprawdę dobry i nie zaszkodził mojej skórze, także na większy wydatek jestem gotowa
Raczej nie musi mieć matowego wykończenia, fajnie jakby miał, ale nie jest to konieczne. Chciałabym go stosować jak najrzadziej, wiadomo w sytuacjach bez wyjścia, jednak czasem się zdarza że muszę makijaż robić dzień w dzień.
Myślę o 2 podkładach które stosowałam gdy miałam podrażnioną ( po zabiegu chirurgicznym twarz).

Pierwszy to Lżejsza wersja DW od estee Lauder. DW light.
Po pierwsze dobrze kryje ( choć nie ekstremalnie), po drugie jest lżejszy i po trzecie ma duuuuużo naturalniejsze wykończenie, nie jest typowo matowe przez co przesuszenia miejscowe cery nie są aż tak widoczne,za to trwałość i kontrola sebum jest nadal dobra.
Niestety DW ma w składzie silikon. Stąd moje pytanie czy chcesz go stosować ciągle czy jedynie od czasu do czasu. Od czasu do czasu nie zapcha.

Kolejny to Clarins Everlasting, podkład jest matujący, trwały i dobrze kryjący. U mnie się bardzo sprawdza. Wygląda b.naturalnie i bardzo go sobię chwale.

Jeżeli któryś Cię zainteresuje mogę pod wieczór wysłać Ci na priv zdjęcie z przed i po.

Hej!!! Chętnie wymienie podkład la mer soft longwear w odcieniu cream ( nadal mam paragon) na shiseido synchro lub synchro glow.
Loyd jest offline Zgłoś do moderatora