Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.8
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-29, 11:54   #877
lalaith
Zakorzenienie

Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.8

Cytat:
Napisane przez DsC Pokaż wiadomość
Nie rozumiem tu czegoś. Jeśli wniosek jest rozpatrzony pozytywnie to znaczy ze dyrektor up wyraził i podpisał zgodę na staż więc z jakiej racji teraz jakaś urzędniczka oczekuję okazania papierów?! Na Twoim miejscu przedstawilabym jej dwie ostatnie umowy i tyle. Skoro nie ma nic w systemie to i więcej mieć też nie musi. Nie przejmuj się tym,bo ja zapisując się do up za każdym razem mówiłam że nigdy nie pracowałam i nie mam doświadczenia.
Oczywiście przez wcześniejszy okres miałam tylko umowy zlecenia. Up nie ma takiej mocy, aby to sprawdzić.
Cytat:
Napisane przez kasia1608 Pokaż wiadomość
A moje up ma wszystko w systemach, gdzie robiłam kiedy itp (więc ma.moc ),jak poszłam do nich drugi raz to umowy kazali pokazywać
Już za późno, bo jak zapytała o to czy pracowałam kiedyś na zlecenia/umowy o dzieło powiedziałam że tak, powiedziała mi że jak oni do tego dotrą to będę musiała zwracać koszty stażu, wystraszyłam się i im to pokazałam Myślałam że tam jest wszystko powiązane i że oni do tego mogą dotrzeć
A teraz już wszystko o mnie wiedzą raz na zawsze

Cytat:
Napisane przez Deborah100 Pokaż wiadomość
Z jednej strony to rozumiem. Ale dotacje to loteria, nie mogłam w tym czasie siedzieć na tyłku i nie podjąć żadnej pracy. Kto wie....może trafiłabym na ciekawą i rozwojową ofertę i chętnie zostałabym.
Byłam zainteresowana w 100% pracą ale mam prawo mieć plany i dążyć do ich realizacji.
Teraz już wiem, ze trzeba siedzieć cicho i nikomu nic się nie przyznawać. Lepiej udawać durnia.
Cóż szukamy dalej Trzeba uczyć się na własnych błędach.
Szkoda, że rodzicie uczyli mnie uczciwości, jako krętacz miałabym łatwiej na tym ''świecie''
Jak widać w moim przypadku też

Jestem załamana, czuję się jakbym straciła swoją szansę w życiu