Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-29, 12:20   #1305
sarah67
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Dziekuje! Zaraz namocze
Wiem, że Szajka pisała, że w lidlu niesiarkowane są ale ja zamawiałam w online tesco i oczywiście z siarką, to teraz trzeba się pozbyć..

Któraś pisała, że linkowałaś księgarnię ze zniżką? Przegapiłam chyba?
Jest tam może księga dźwięków?

Noce nam się poprawiły. Od kilku nocy jak pójdzie spać w przedziale 19:30 - 20:30 (zależy jak zasnie) to do niemal północy nie budzi się w ogóle (właśnie przed chwilą się obudziła na jedzenie, ale po 10 minutach jestem znów przed kompem śpi), potem jest różnie, ale już nie wisi tak na piersi, przeważie obudzi się ze 2 razy jeszcze i drugą połowę nocy śpi już z nami.
Ale to niebo a ziemia do np. 5 pobudek od pójścia spać do północy + ileśtam pobudek do rana lub tugeza.
2 czy 3 pobudki to ja mogę mieć, to i tak kolosalna różnica!

Próbowałam systemu z jedną drzemką, ale chyba troszkę za wcześnie - czasem się to bardzo sprawdza, a czasem wcale. No nie wiem. Teraz na drzemkę zasypia między 11 a 12 : i śpi maksymalnie 1,5h (czasem tylko 40 minut, ale większość to jednak ponad godzina) - szokens! i potem albo nie ma drzemki już wcale, albo jest druga króciutka. Może się samo wyreguluje.
Szaja kiedyś pisała, że po roku przeważnie dzieci mają mniej drzemek a dłuższe - i to się chyba sprawdza. Darusia Silver też ostatnio w dzień dłużej śpi - fajnie, lepiej się funkcjonuje przez dzień.
Chociaż moja nadak tulić i "faza mama" więc przyleja mi się do nogi, przytula się buzią i próbuje na kolana wdrapac.
aro.pl Szaja wklejała jest sporo taniej i przesylka niedroga

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

Poczytała, wpada pomarudzić:

Kupiłam dziś mleko babydream. W domu przeczytałam, że ma w składzie syrop glukozowy. Naszło mnie na przemyślenia. Kurde, po co oni tak słodzą dzieciom jedzenie mnie już nawet nie chodzi o zawartość cukru w danej rzeczy. Tylko o ten obrzydliwie słodki smak we wszystkim. Mały pomału zaczyna się buntować na niesłodkie jedzenie. Banan - tak. Mandarynka - nie! Przy obiadkach też już kręci nosem. A nigdy nie miał z jedzeniem problemu. Boję się, że nie wyjdzie mu to na dobre, a do szczuplaków zaliczyć go raczej nie można. Zaczęłam myśleć nawet o krowim, bo tego przynajmniej glukozą nie słodzą, ale obawiam się później jakichś niedoborów, nie wiem, czy słusznie.

Z jednej strony chciałam odpuścić już "z tym cukrem" ale nie chcę stworzyć w niedalekiej przyszłości problemu z cyklu jem tylko słodkie rzeczy. Tylko jak się ustrzec przed tym, skoro wszystko wkoło jest słodkie słodkie słodkie...

Naprawdę syrop glukozowy jest tak ważny w diecie dziecka że wrzuca się go w wiele rzeczy po 6 miesiącu? Ale żeby w mm? I nie chodzi akurat tylko o to z rossa, bo pewnie w większości mlek z nr 3 jest

koniec marudzenia.

Spadam spaciu :P wszystko sobie rozregulowałam tym nocnym przesiadywaniem. Dziecię teraz mi wstaje rano razem z tż i nie śpi aż do pierwszej i ostatniej drzemki koło 12-13, a ja dziś w nocy nie mogłam zasnąć do 4,30 także no.

Chciałam tylko powiedzieć że Yae i Julianka mnie powaliły na kolana

A i jeszcze - wyszłam dziś z domu! Hurra
o tym samym myslalam, wszedzie cukier i cukier i na co to tyle,
te kaszki i mm to juz calkiem mnie przerazaja
jogurty dla dzieci tak samo bio i pelno cukru
ale jak kupilam jogurt naturalny bez cukru i sama zmiksowalam owoce do tego to jesc nie chcial

Najlepsze roczkowe zyczenia dla Blanusi

Szklanko
oby nocki sie poprawily

Dziewczyny skoro nie macie pomyslu na prezent na komunie to chociaz za ile?? Bo musimy zaczac juz odkladac to syn siostry tz i zarazem Jego chrzesniak

Chodzi ktoras z Was regularnie z Maluszkiem na basen jesli jak to z jaka czestotliwoscia

u nas po sniegu byl 2 dni, pierwszy dzien na plusie 10 stopni wczoraj 7 i juz ni ma
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora