Dziekuje! Zaraz namocze

Wiem, że Szajka pisała, że w lidlu niesiarkowane są ale ja zamawiałam w online tesco i oczywiście z siarką, to teraz trzeba się pozbyć..
Któraś pisała, że linkowałaś księgarnię ze zniżką? Przegapiłam chyba?
Jest tam może księga dźwięków?
Noce nam się poprawiły. Od kilku nocy jak pójdzie spać w przedziale 19:30 - 20:30 (zależy jak zasnie) to do niemal północy nie budzi się w ogóle (właśnie przed chwilą się obudziła na jedzenie, ale po 10 minutach jestem znów przed kompem

śpi), potem jest różnie, ale już nie wisi tak na piersi, przeważie obudzi się ze 2 razy jeszcze i drugą połowę nocy śpi już z nami.
Ale to niebo a ziemia do np. 5 pobudek od pójścia spać do północy + ileśtam pobudek do rana lub tugeza.
2 czy 3 pobudki to ja mogę mieć, to i tak kolosalna różnica!
Próbowałam systemu z jedną drzemką, ale chyba troszkę za wcześnie - czasem się to bardzo sprawdza, a czasem wcale. No nie wiem. Teraz na drzemkę zasypia między 11 a 12 : i śpi maksymalnie
1,5h (czasem tylko 40 minut, ale większość to jednak ponad godzina) - szokens! i potem albo nie ma drzemki już wcale, albo jest druga króciutka. Może się samo wyreguluje.
Szaja kiedyś pisała, że po roku przeważnie dzieci mają mniej drzemek a dłuższe - i to się chyba sprawdza. Darusia Silver też ostatnio w dzień dłużej śpi - fajnie, lepiej się funkcjonuje przez dzień.
Chociaż moja nadak tulić i "faza mama" więc przyleja mi się do nogi, przytula się buzią i próbuje na kolana wdrapac.