Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie sierpień 2014
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-29, 16:25   #2015
niunia13140710
Przyczajenie

Dot.: Mamusie sierpień 2014

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
ja mieszkam i bede rodzila w niemczech ale nie wiem bo nie pracowalam jeszcze w tym kraju, moj chlopak sie w tym orjetuje ale go nie ma
a mowisz dobrze po niemiecku? glownie chodzi mi o dogadywanie sie z ginem i jak powinny wygladac wizyty - tzn. jakie badania musza mi robic, co ile powinnam miec usg, bo nie wiem czy u mnie to wszystko przebiega jak nalezy i mam stracha ze moze przez bariere jezykowa cos omijaja bo wiedza ze oi tak sie nie kapne...

czy moge cie prosic o rozmowe z chlopakiem, zeby powiedzial co wie na temat praw kobiet w ciazy?
u mnie sytuacja jest dodatkowo troche skomplikowana, bo bylam na zwolnieniu lekarskim jeszcze zanim zaszlam w ciaze i do tej pory jestem na chorobowym, a pracodawca nie wie o ciazy...
do tego nie mam umowy...tzn. kiedys mialam na 400basis (twoj chlopak bedzie wiedzial o co chodzi), i wtedy nie mialam ubezpieczenia oplacanego, zdarzyl mi sie wypadek i szefowa wtedy zatrudnila mnie na wyzsza kwote i mialam ubezpiecznie dzieki temu, ale umowy na papierze innej niz na te 400 euro nie mam...niby jest, ale ale jej nie ma....skomplikowane to wszystko.

no i jeszcze pytanie - czy jest tu jakis przepis mowiacy o tym, ze np. musze do ktoregos tygodnia poinformowac pracodawce o ciazy, albo co gorsza, czy moze mnie zwolnic mimo chorobowego i ciazy??
niunia13140710 jest offline Zgłoś do moderatora